www.24rodopi.com

Караянчева: Няма скандал около срещата с министър Вълчев, визитата му в Кърджали бе по моя покана

петък, юни 20 коментара

Няма скандал около срещата с образователния министър Красимир Вълчев, визитата му бе по моя покана, а домакин на форума в Бизнес-инкубатора, чиито предварително зададен формат бе работно съвещание с директори на училища и детски градини, естествено бе Регионалното управление по образование, коментира заместник-председателят на парламента Цвета Караянчева.
Припомняме, че кметът на Кърджали инж. Хасан Азис напусна залата в Бизнес-инкубатора, където се проведе срещата с министъра, след като не му бе позволено да седне до него на подиума.
„Дискусията премина при изключително висок интерес от страна на педагогическата колегия, в дух на конструктивизъм, добронамереност и равнопоставеност на участниците в нея. Кметовете на общини уважиха събитието и всеки от тях имаше възможност да постави актуални въпроси и да изрази становището си публично. Изненадана съм от неуместните медийни интерпретации за тенденциозно отношение към местната власт и внушения за демонстративно напускане на залата. Кметовете бяха конкретни, засегнаха въпроси, касаещи издръжката на училищната мрежа в малките населени места, изучаването на майчин език в смесените региони и др, за чието решаване министър Вълчев пое ангажимент да потърси възможности. Нека не изместваме фокуса и не нагнетяваме изкуствено напрежение около първото посещение на образователния министър извън столицата, най-малкото от уважение към българския учител“, заяви Караянчева.
24rodopi.com
Изпрати :

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи