Поредните републикански шампиони посрещна най-голямото кърджалийско училище. Такъв голям шлем досега бе само в мечтите на славейковските състезатели и треньори. Пълен пакет злато в различните възрастови групи е прецедент в историята и нечувано досега постижение. Трите отбора по волейбол в мъжката секция се окичиха със златните медали от републиканските финали на Ученическите игри.
Няма друго училище в цяла България, което да е постигало подобен резултат в цялата история на Ученическите игри – първо класирани цели 6 отбора, от които 3 са републикански шампиони.
Трогателно бе словото на директора Милко Багдасаров, който като високоскоростна совалка препускаше между Разград, Смолян и Русе, където се провеждаха финалите, за да може да гледа срещите на отборите на СУ „П. Р. Славейков". Освен благодарности към състезателите и техните треньори той разказа за гордостта, която изпитва като директор на тези деца от уникалното постижение. „Няма друго училище в България с рекорд, достоен за Гинес", категоричен бе той. Сравни усещането си след трите шампионски титли със завладяването на света от Александър Македонски, който заплакал, че няма какво да завладява повече. Сигурен е, че такъв успех нито едно училище не може да постигне. Надява се славейковци да могат поне да го повторят в следващите години, а защо не и да го надминат. Багдасаров обяви пред всички, че по негово предложение определеният на два пъти тази година за най-добър  състезател на България по волейбол момчета 5-7 клас Георги Златков Татаров ще бъде картотекиран в мъжкия отбор на „Арда"  - Кърджали, следвайки примера на деветокласника и също MVP Петър Петров.
Заслужени бурни аплодисменти изригнаха за златните медалисти по волейбол момчета 5-7 клас: Георги Татаров – капитан и носител на титлата „Най-добър играч /МVP/" в страната, Манол Янев, Теодор Урумов, Слави Солакчиев, Михаил Атанасов, Станислав Вълков, Гавраил Цепенишев, Енис Юсеин и техния треньор Павел Митев.
Голям успех е и петото място в страната за отбора по баскетбол момичета 5-7 клас с капитан Гергана Якова и състезатели: Стефка Ташева, Даниела Чолакова, Александра Аргирова, Ралица Делчева, Теодора Денева, Севиляй Дургуд, Александрина Георгиева, Симона Борисова, Мирена Асенова и треньора им Димитър Георгиев.
Гордост е и представянето на седмите в страната, имайки предвид изключително тежкия жребий в групата, контузията на капитана – отбора по волейбол момичета 5-7 клас с капитан Елена Костадинова и в състав: Христина Гъдова, Елена Александрова, Ирена Башева, Мелина Шанкова, Мартина Георгиева, Гюлчин Мустафа, Ана-Мария Славкова, Мария Тодорова, Мюмюне Али.
Треньорите Павел Митев и Димитър Георгиев изказаха своите благодарности към директора Милко Багдасаров и заместника му Атанас Атанасов за подкрепата и изключително добрите условия, които училището им предоставя за тренировки и постижения. Без тях победите не биха били възможни.
Отборите излязоха сред аплодисментите на ученици, учители и родители с чисто новите си славейковски състезателни екипи.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/6/17 20:05

    Браво момичета и момчета ви сте нашата гордост,

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/6/17 11:52

    Редакцията що не публикувате всички коментари? Какво лошо съм писал? Казал съм някои истини. Май и на вас ви плаща какво да публикувате и какво не.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.