„Забавянето на програмата за саниране на 29-те блока в Кърджали не е поради „отсъстващи изселници в Турция и гурбетчии в Западна Европа", а поради недостиг на административен капацитет и политическа воля от страна на кмета Хасан Азис и ръководената от него общинска администрация", категорична е Цвета Караянчева, заместник-председател на НС. Всичко това е видно от публичните регистри на интернет страницата на  „Българска Банка за Развитие"  АД (ББР), от които става ясно, че заявленията за сключване на договори с ББР за 29-те сгради са подадени още в периода 6.03.2015 - 30.06.2015 г. и поетапно са подписани от 20 март до 20 юли същата година, посочва още Караянчева.
„Този факт говори безспорно, че всички необходими документи, нужни за участие в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради са били налични още тогава и нищо не оправдава изоставането. Ако беше вярно, че общината е работила по програмата „всекидневно и целенасочено" вече щяхме да имаме обновени сгради, а не още да чакаме първа копка", заключи Караянчева. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/6/17 00:36

    Япма на него ... толстой4 чака 2 години ... ооооуууу

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.