Майки с деца влязоха в Областната администрация в Кърджали с надеждата областният управител Никола Чанев да върне пространството между двата блока във „Възрожденци“ на хората.
Областният управител инициира среща между заинтересованите страни и строителни експерти за разрешаване на спора. Както вече 24rodopi.com писа, десетки кърджалийци нямат достъп до апартаментите си заради ограда, поставена на тротоар между две жилищни кооперации на централния булевард „Христо Ботев” във „Възрожденци”.
„Затворили са пътя между двете сгради! Живущите наоколо нямат достъп до апартаментите си и магазините. При условие, че сме подали десетки жалби преди месец, все още нямаме отговор”, посочиха за 24rodopi.com потърпевши от съоръжението.
В неделния ден на място с проблема се запознаха зам.-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и Никола Чанев.
„Проблемът е много сериозен. Дори и законът да позволява, чисто човешки погледнато, издигането на тази ограда не е правилно“, заяви за 24rodopi.com областният управител.
По време на срещата стана ясно, че теренът законно е заграден от собственика на имота. „Това, че едва сега го правя, не означава, че тук е имало законен път. Хората са си мислели, че е така. Действията ми са абсолютно законни. Не съм затварял път, защото няма път“, поясни той.
Оказа се, че по проект не е предвидена пешеходна зона, която да се използва от живущите в кооперацията. Те влизат във входа, заобикаляйки всичко дружи жилищни сгради.
По проблема предстоят разговори между Областна администрация и Община Кърджали.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/6/17 13:22

    Засега се вижда само кичът в този квартал. Блоковете още са призрачни, но гурбетчиите като си дойдат ще има още бая изненади. За кражбите на имоти да не говорим. Все ще дойде някой по-откачен и смел истински собственик и ще подпука бивши и настоящи крадливи общинари.
    Поздрави от Сейфи абито

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/6/17 15:10

    Ама разбира се, че не може да се спре корупцията в България. Тука няма правила, няма закони. Въпрос на оцеляване. Аз да съм добре, пък другите да си гледат работата ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/6/17 17:56

    Еееееееее,ниска е оградата. Трябваше поне двойна да е, над блока. Та да не може и птичка да прехвръкне да не смути собственика.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/6/17 20:51

    Браво Чанев, ти си бъдещият кмет на Кърджали!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/6/17 09:41

    Всичко е пиар акция.

    ОтговорИзтриване
  6. Днес реших да си купя сок от любимия ми зеленчуков магазин.Изумлението ми беше голямо.Нямах достъп.Трябваше да мина през Шанел.Това трябва да си най големия идиот ,за да не предвидиш поне една минутка.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/6/17 16:55

    ееее селяни селяни забравихте за тютюна и картофа калните улици преселихте се в града ама и претенции имате да се махат огради, sonradar gormeler sizi yassaaa sivri kayaaa

    ОтговорИзтриване
  8. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/6/17 18:41

    Съгласно чл. 48 от Закона за устройство на територията урегулираните поземлени имоти могат да се ограждат към улицата и към съседните урегулирани поземлени имоти. Оградите към съседните урегулирани поземлени имоти се разполагат с равни части в двата имота. Когато оградата е плътна с височина над 0,6 м, тя се допуска въз основа на изрично писмено съгласие на собствениците на засегнатите имоти и ако разстоянието от оградата до жилище в първия етаж на сграда в съседния урегулиран поземлен имот е по-голямо или равно на височината на плътната част на оградата. Допустимо е оградата да се разположи и изцяло в имота на възложителя.
     
    При липса на съгласие на собственик на засегнат имот строителството на плътна ограда между съседни имоти с височина на плътната част над 0,6 м се допуска, ако разстоянието от оградата до жилище в първия етаж на сграда в съседния урегулиран поземлен имот е по-голямо или равно на височината на плътната част на оградата, като оградата се разполага изцяло в имота на възложителя.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.