Областният управител Никола Чанев уважи традиционния мевлид за здраве в кърджалийското село Велишане по покана на кмета Севим Сали. Стотици жители на околността и местни хора, установили се в Турция и Западна Европа се завърнаха за събора, организиран от изселници с финансовата подкрепа на повече от 100 дарители. Чанев разговаря с хората, благодари им за гостоприемството и им пожела по-често да се събират, да общуват и да милеят за родния си край. Над 1 000 порции с пилаф, приготвен от 170 кг месо и 150 кг ориз бяха раздадени на вярващите след тържествения молебен, отслужен от четирима имами във възстановената преди 6 години джамия. Ястието бе сготвено по нетрадиционна технология от майстор-готвачи от Истанбул, също изселници от Велишане, които поканиха областния управител да им „асистира" в приготвянето на пилафа. „Впечатлен съм от предприемчивостта на хората, от тяхната сплотеност, любов към родното място и от грижите, които полагат, за да съхранят своите традиции. Този мевлид е един хубав повод хората да седнат на обща трапеза, да забравят разногласията си и да се обединят", каза Чанев.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/7/17 12:48

    Браво на кмета уважаван и подкрепян от цялото население и областния управител Г-н Чанев който е ръка за ръка с народа и до народа без да ги дели по етност или религия . От тази снимка и тази проява се различава че областния не е бивш комунист или предател а и кмета Г-Севим Сали не е бивш доносник и не е предател на турците и затова няма място и не е в дост или дпс където на важни постове само докарват доносниците и предателите на турците и техните синове КИФЛИТЕ ИМ С КИФЛИ.
    Пожелаваме им успех и на двамата с техните съпартийци от ГЕРБ и много здраве на населението им .
    Правилен избор , Правилно решение с едни от най-добрите покрай Арда.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/7/17 13:04

    Хайдее.. Аз ви казах, че кмета е гербер и областния затова е там !Ама не ми пускат коментара!Селим Кехая

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.