В Топ 100 на средните училища (СУ) в България няма нито едно кърджалийско школо.
Малко повече от месец след държавните зрелостни изпити Министерството на образованието и науката публикува данни за средните резултати в цялата страна. На базата на данните за постигнатото на задължителната за всички ученици матура по български език и литература "Дневник" показва класация на 100-те учебни заведения, даващи най-добра подготовка на възпитаниците си.
В Монтана и Кърджали нито едно средно училище не е успяло да влезе в класацията. Очаквано, най-многобройни са добре представилите се учебни заведения в София - 34, следвани от Пловдив - 9, Бургас - 6, Варна, Русе, Велико Търново и Стара Загора - по 4, Смолян и Благоевград - по 3. Общо 12 области имат по 2-ма представители в топ 100, а други 6 - с по един. В графиката е посочен е среден успех, базиран върху оценките на училищата от областта.
Статистиката на министерството позволява да се видят резултатите за български език и литература на общо 1000 училища. Отделно могат да се направят справки според средните оценки от втората задължителна матура, на която учениците се явяваха по предмет по избор.
На снимката: Първите 10 училища в Топ 100 на СУ с най-висок резултат от матурата по български език и литература през 2017 година
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/7/17 10:02

    Български изик и литература, голям показател.Няма що.Говорете ми за английски език, немски език, математика.Другото е празна работа.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/7/17 10:08

    Не са виновни учениците от региона за тези резултати,вината е в партийните назначения.Бяха махнати професионалистите и на тяхно място са назначени партийни функционери със слаба педагогическа подготовка.Красноречив пример е СОУ "Н.Й.Вапцаров" с.Бенковски.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/7/17 10:16

    Така е-спряха преписването и нашите "елитни" училища напуснаха класацията в топ 10....А колко се биеха в гърдите преди това

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/7/17 11:01

    При това кадруване в образованието на някои лица - такива резултати.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/7/17 11:09

    Политическите назначения са бич за образованието.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/7/17 11:54

    Като се говори масово майчин (турски) и се гледа с безразличие на българския език резултатите ще са такива. Срам и позор родители да насърчават младите да говорят турски и да хулят българския.. по този начин децата им деградират , говорят диалект на турския и не са желани в Турция, а в по - големите български градове не могат да се справяят и интегрират, тогава заминават да се трепят по чужнината ... хора , осъзнайте се, докато депутатите ви печелят, вие затъвате.. в техен интерес е да сте необразовани , за да ви тъпчат .. осъзнайте го най-накрая, че с тези претенции да говорите само на майчин език затъвате .... жал ми е е за вас!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/7/17 11:57

    Нормални резултатите като турците са 90% в нашия край

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/7/17 12:40

    Лошо за езиковата!От ТОП 10 преди 2-3 години в под 1010 тази година.Големи капацитети по преписване!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/7/17 12:58

    Организираното години наред от учители и директори изпращане на отговори явно е било невъзможно и резултатът е налице!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/7/17 14:04

    В СОУ-то в Бенковски не беше ли директор Шипкова? Имаше там един счетоводител Розен, мистер 20 % ,още ли е там ? Мън-мън, туй-онуй ама напиши фактурата с 20 % отгоре... и гледа като пън над очилата, абе яко сговнясано е образованието по селата.На никой му не пука за децата.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/7/17 15:28

    Тази година учениците ги прецакаха, взеха им по 30 лева уж да им пратят отговорите и накрая не им ги пратиха. Някакви софийски кифли ги бяха зарибили по фейсбук, тъпаците пратили парите с банков превод и накрая кърджалийските селяндури пиха по една студена вода, а софийските кифли си купиха по един нов Айфон 7 :) Такъв е живота и съдбата на мюмюна.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/7/17 15:30

    Не сега е физкултурника Миро

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен4/7/17 15:38

    СУ Кирково каде е ..




    СУ Кирково каде е ...


    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен4/7/17 15:45

    Ха-ха, отличниците, на които най-безцеремонно изпращаха отговорите от тестовете и влизаха масово с отлични матури. Крайно време беше да се спре този абсурд с преписването!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен4/7/17 18:50

    СУ " Йордан Йовков" Кърджали са най - най - добрите

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4/7/17 21:20

    23 място Кърджали Кърджали Кърджали СРЕДНО УЧИЛИЩЕ " ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ - МАЙСТОРА" Общинско
    1

    5.860 англ.език

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен4/7/17 21:54

    Пълна анархия в СОУ Кирково! Не им пука за децата. Загрижени са само за спокойствието си. Виновните се знаят????? Кой?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен4/7/17 21:56

    Е,реални резултати!Не може да не знаеш бъкел по нищо,пък шестици да имаш.После с дипломата влизаш във ВУЗ и на първата сесия те накъсват по всички изпити.ТАКА ТРЯБВА!Или учениците да си сядат на задниците и да учат,или след 16 годишна възраст -на работа.Тези ,които учат всякак ще се справят.Останалите-вън.Има ученици,които даже на училище не ходят.Особено по селата е масово това.Ама има и учители,дето.........не знам кой им е дал диплома за такива и къде.Да те е срам да говориш с тях.Абе то и учители вече няма.....Днешните учители и те като учениците-гола вода.Тука там още ,ако е останал някой кадърен,ама едва ли.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен5/7/17 08:46

    Нека първо учителите от турски произход да научат родовете,че тогава да изискват от учениците.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.