С десет медала-4 златни, 2 сребърни и 4 бронзови, се завърнахаот Републиканското индивидуално първенство до 12 години малките тенисисти от СКТМ „Юнак 2005"- Ардино. Надпреварата се проведе през уикенда в Свищов. В нея участваха над 240 състезатели от цялата страна.
При момичетата абсолютен първенец стана 12-годишната Цветелина Георгиева, която успя да направи требъл. Тя стана шампионка в личната надпревара. Във финалния двубой Цветелина  се наложи над съотборничката си Вероника Кехайова. Заедно със съотборничката си Дилек Юсеинова също успя да стане Републикански първенец на двойки. Третото й златно отличие бе на смесени двойки, със Стоян Зайков от Панагюрище. А Вероника Кехайова в тандем с Мартин Димов от Момчилград се класира на трето място при смесените двойки.
„Успяхме през цялата състезателна година да покажем постоянство, като във всички състезания спечелихме безапелационно призовите места. В Свищов за пореден път, челните три места бяха спечелени от тенисистите на „Юнак 2005" – Цветелина Георгиева, Вероника Кехайова и Дилек Юсеинова", сподели треньорът на СКТМ „Юнак 2005" Бейхан Емин. Той подчерта, че сезон 2016/2017е бил един от най-успешните за тениса в Ардино. Изказа искрените си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям за оказаното съдействие за възраждането на тениса на маса в Ардино.
При момчетата 12-годишният Нуркан Халилходжа с блестящата си игра стана вицешампион на България. Във финалната среща след оспорван двубой Нуркан загуби от миналогодишния първенец Стоян Зайков от Панагюрище. Добре се представи и двойката Румен Сурчев и Дженгиз Ахмедов, които спечелиха бронзовите медали.
Треньорът на момчетата м.с. Йорданка Колева сподели, че е изключително доволна от представянаето на тима. „При много силна конкуренция отново нашите тенисисти показаха, че ардинската школа е една от водещите. Дано тази традиция продължи и за в бъдеще. Надявам се да има повече хора, които да милеят за този спорт и да подкрепят бъдещите прояви на клуба", заяви Колева. Тя уточни, че Нуркан Халилходжа след успеха си е поканен да участва в престижния „Еврокидс лагер" в Унгария.
Гюнер ШЮКРИ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.