Как върви дерегистрацията на МПС след гафове на водачи

По над един пиян водач и по един без книжка биват хващани средно на ден по пътищата в Кърджалийско. 234 шофьори без свидетелство за правоуправление и 218 употребили алкохол са спипани от началото на тази година, посочиха за 24rodopi.com от Областната дирекция на МВР. Пътните полицаи в региона са установили и 23-ма дрогирани зад волана.
След новите промени в Закона за движение по пътищата, 145 превозни средства са били дерегистрирани в област Кърджали след гафове на водачи.
„Става въпрос за шофьори, които са собственици на съответните возила”, уточниха от полицията.
Улиците в област Кърджали са едни от най-спокойните в България откъм криминални деяния, но пък откровено стряскат с опасностите, които идват от водачите на превозни средства. Данните за региона за нарушения на пътя на глава от населението определено смущават. 626 водачи са били спипани в рамките на м.г. да управляват автомобили без шофьорски книжки, разкриват от Областната дирекция на МВР. 500 шофьори са установени зад волана на превозни средства в областта след употреба на високоградусови питиета. На 295 от тях дрегерът е отчел съдържание на алкохол в организма под 1,2 на хиляда. Сериозните пиячи пък са били 205. Пробите им са отчели над 1,2 промила.
Все повече са случаите и на дрогирани шофьори. 23-ма са спипани от началото на годината, срещу едва четирима през цялата 2016-та.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/7/17 09:41

    Стига,стига,знаем как работят нашите катаджии в Кърджали,има определени хора които са ги нарочили и следят само тях,а техните познати включително и самите катаджии карат пияни и дрогирани,но явно тях няма кой да ги спре и провери....а уж са хора за пример,да не казвам колко пъти съм ги засичал да минават на червено нощно време.....!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/7/17 10:51

    до 09.41 ти идиот ли се роди или после стана такъв ......

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/7/17 11:20

    Svalyash nomer.gubi benzinciyata.zastrahovatelya.pregledciyata.avtomontyorite.danik pak nyama da se plashta .na spryano ot dvijenie kola.gubim ot danika mu?.gubim za vinetkata koyato shofyora kupuva.prez meses.pituvane.gubim za globi .spryano ot dvijenie edna kola oznacava.zaguba za dirjavata.imir i spokoystvie na 4oveka nare4en 6ofyooor)))

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/7/17 16:40

    a nespazvashtite pravilata za dvijenie policai koi gi globqva nit kolani nito dnevni svetlini a za parkiraniqta da ne govorim i gledat losho kacheli sa ot konkurs losh pogled

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/7/17 17:11

    До 10:51 Ограничен интелект с неограничен интернет е много неприятна комбинация...ти сляп ли си или и ти си един от тях,май ти си идиота,хейтър....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.