Община Кърджали реализира проект "ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието". Днес проектът бе представен от екип, начело с ръководителя му Веселина Тихомирова, заместник кмет на община Кърджали.
Реализиращите „ХОРО“ представиха пред журналисти, учители и общественици дейностите, по които се работи.
Продължителността на "ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието" е 24 месеца. Проектът стартира на 15 ноември 2016 г. и ще приключи на 15 ноември 2018 г. Общата стойност на  заданието е 488 524,58 лева. Партньори на Община Кърджали са Сдружение „Инициатива за развитие - Кърджали решава“ и детските градини от Кърджали „Баба Тонка” „Детелина”, „Ян Бибиян” и „Щастие”.
Проектът е насочен към работа с 178 деца и техните родители от етнически малцинствени групи и маргинализирани обществени групи, чиято социална и личностна реализация е силно ограничена поради социална и психологическа изолация. Основна цел на проекта е създаване на условия за пълноценно развитие и интеграция в образователна система на децата от етнически малцинства в Кърджали.
Значителен ресурс от проекта е насочен към работата с децата и техните семейства, защото родителите залагат модел на поведение и са водещите в изграждането на ценностите и светогледа.            
В проекта е заложено реализирането на разнообразни по характер, емоционални и забавни дейности, съобразени с нуждите на децата в детските градини. В част от дейностите ще участват както децата, така и родители им, като в процеса на общуване участниците ще възприемат многообразието като основна черта на обществото. В резултат от изпълнението на проекта децата от целевата група ще подобрят владеенето на български език, ще усвоят и ще могат да прилагат нови комуникативни и социални умения. Това ще им помогне да се интегрират пълноценно в следващите образователни степени и да  имат по-добра социална и личностна реализация. Родителите ще се включат по-активно във възпитателния процес и ще оказват подкрепа в развитието на децата им.
Наименованията на дейностите сами говорят за тях - Разказвачница „Приказки край огнището“, Студио „Танцуващи ноти“", Мамин салон „Умница – хубавица“ и Татков клуб „Рицар без броня“, "Школа за доверие".

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.