С група от 26 футболисти „Арда" започна подготовката си за новия сезон в Трета лига. Играчите бяха изведени за първо занимание от новия старши треньор Елин Топузаков. Под бурните аплодисменти на десетки кърджалийци тимът стъпи на ремонтирания терен на стадион „Дружба". Като част от новото ръководство бе и легендата на българския футбол и спортен директор на „Арда" Емил Кременлиев. Молитви за здраве отправиха отец Петър и бившият главен мюфтия Фикри Сали, който пък пожела национална титла на играчите. Кметът на Кърджали Хасан Азис дори порита с част от играчите. Той бе придружаван от зам.-кмета Мюмюн Али и бизнесмена Петър Пешев.
„Арда" ще започне новият сезон с десет нови имена, като безспорно най-известното от тях е на бившия играч на „Левски"-София Владислав Мисяк.
„Преди години тук направихме първа копка от чакания от 40 години ремонт на стадиона. Сега можем да определим този момент като исторически. „Арда" има шанс да се превърне във фактор във футбола ни, а Кърджали да изживее един истински спортен бум. Целта ни е до края на годината ремонтът да приключи, осветлението да бъде поставено и стадионът да покрие всички европейски изисквания", заяви кметът Хасан Азис. Той бе категоричен, че Общината ще помога на клуба, като голяма част от финансирането е поето от бизнесмена Петър Пешев. Самият той пък посочи, че условията за играчите и ръководството са на много високо ниво. „Каквото зависи от нас сме го направили. Надяваме се отборът да върви и да премине на следващите нива. Тимът заминава на лагер в Банско, където ще изиграе четири контроли", посочи Пешев, който е и картотекиран като играч на тима. „Правя всичко това от любов към футбола. Надявам се да изградим боеспособен състав за „Б" група", допълни бизнесменът.

„Тук условията надминаха нашите очаквания. Смело мога да твърдя, че това е едно малко бижу. Стадион „Дружба" е дори по-хубав от този на „Етър". Официално тимът ще бъде представен пред кърджалийци седмица преди началото на сезона", заяви спортният директор Емил Кременлиев.
Звезда на отбора е бившият играч на "Левски" и столичния "Локомотив" Владислав Мисяк, който е особен на 200 000 евро към този момент (тази сума не е платена от "Арда", играчът идва като свободен агент - б. р.)


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.