27-годишен е настанен в болница в Пловдив с разбит череп, след като е бил налаган с дървени колове посред бял ден в Смолян, съобщават колегите от 24smolian.com.
Кървавият екшън се разиграл в четвъртък около 13 часа в „Устово". Двамата биячи от Хасковско-на 21 и 23 години, са задържани за 72 часа с прокурорско постановление. В същото време от Сдружение „Родопски хайдути" обявиха, че организират протестно бдение. "Като българи сме длъжни да изкажем гражданската си позиция! Искаме да живеем в нормална държава и правилата да важат за всички. Не на циганския терор и своеволия! Омръзна ни да храним тези, които след това ни бият до смърт. Пребиха млад мъж, вадил три пъти кръста на Йордановден от река Бяла в „Устово", съобщават от Сдружението мотивите за протестното бдение.  
27-годишният Георги Кадиев е транспортиран в УМБАЛ „Св. Георги" със  счупен на няколко места череп. След преглед в смолянската болница той веднага е вдигнат за Пловдив. Мъжът е искал да защити момиче, които двама мургави хасковлии се опитали да спънат, разказват очевидци. След като им направил забележка те тръгнали, но после се върнали и с дървени колове започнали да бият Георги. 
На снимката: Сдружение "Родопски хайдути" в акция
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/7/17 18:45

    И какво сега свобода или смърт ли ви е нагласата но нека никой не забравя че сме в 21 век и закона е върховенството. Сдружението може да е с расистки мисли но нека да не забравяме че в Смолян болшинството е на помаци и цигани и турци

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/7/17 18:45

    И какво сега свобода или смърт ли ви е нагласата но нека никой не забравя че сме в 21 век и закона е върховенството. Сдружението може да е с расистки мисли но нека да не забравяме че в Смолян болшинството е на помаци и цигани и турци

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/7/17 19:58

    Защо само за 72 ч.? Като си мангал, значи не те наказват. Защо правилата не важат за всички? Почти не са убили човека. Къде са нашите човешки права? Защо държавата не защитава тези, които пълнят хазната?А пази тези, които само получават наготово.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/7/17 20:00

    За четвърто дете да не се дават детски. Тези, които нямат възможност да си ги отглеждат, няма да раждат 10. Които след това изоставят по домове и държавата ги гледа.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/7/17 20:03

    България има хиляди декари за обработване, така,че "социално слабите" нека почнат да работят и да не чакат на готово.


    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/7/17 20:11

    В никоя държава няма да ти дадат социални помощи, ако нямаш 5 г.стаж. Като са ни тъпи политиците, ей така ще ни ограбват някои. Консултирате се с комунистите, как са се справяли те. Как ще се развие тази държава, като подкрепяме раждаемостта на готованци!?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/7/17 20:34

    idat pa da vidim koy kogo

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/7/17 07:25

    До 18:45 ти щурав ли си или на щурав се правиш върховенството е закона а кой трябва да следи за спазването на закона и когато това нещо наречено държава която трябва да следи за спазването на закона и сурово да наказва онези които са го нарушили е абдекирала хората вземат нещата в свой ръце и всеки прилага закона лично ,както намери за добре и според разбиранията които има не може Г-н Ром,циганин ила там кой както определя себе си да безчинства и пребива до смърт когото си поиска и след 10дни да е на свобода и нищо да не му се случва ами това пребито момче ако е твоя син ти така ли би оставил нещата ааааа.Закона е върховенството но той е върховенството и за българи,турци,арменци,цигани и всички онези които обитават тази територия и когато строгоста на закона не се приложи спрямо някого той се чувства безнаказан но когато сме засегнати лично ще предприемеш нещо за да бъде този човек овъзмезден и щом неможе по законния начин ще го получи по незакония или иначе казано върховенството на закона става засегнатия гражданин дано си го разбрал

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/7/17 14:39

    Сдружение Родопски Хайдути на Турски означава(Rodop İsyaanci Örgütü) Родоп Исйанджъ йоргютю.което означава не приносим и не приятни неща балканите е барутен погрев на Европа и Света не дай си боже една искра и край на живота на милиони добри хорица.на 21,ят век.има една стара българска поговорка която се казва (Даби мирно седяло.неби чудо видяло).всички сме свидетели които става в близкият изток вятър и вълна и Огън която може да се пренесе пази Боже в Турция и Светкавично може да се понесе и до нас в Балканите.никоя страна няма договорот с Господ Аллаха за защита от Огъня.и никой не печели от стълкновение и войни освен Големите сили САЩ и източните оръжейни босове.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/7/17 01:30

    Ромите са електората на нашите политици накъде без тях за нас остана свикваш или запад

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.