Турските власти пуснаха Мира – момичето, арестувано заради съмнения за връзки с клон на обявената от Анкара за терористична организация на кюрдите ПКК. Новината съобщи за NOVA посланик Надежда Нейнски.
Мира Абдулселямоглу обаче е с мярка подписка и не може да напуска Турция. Тя ще трябва 2 пъти в седмицата да се подписва.
Момичето е получило обвинение за пропаганда за терористична организация.
Мира, приятелят ѝ Джоузеф, който е британски гражданин, и майка ѝ Веселина са били арестувани преди 7 дни, докато са на почивка в курорта Дидим. 
За ареста стана ясно едва снощи. Часове наред властите в Турция отказваха всякаква информация. 
В Турция веднага пристигнал бащата Яшар Абдулселямоглу, който е преподавател в Софийския университет. Както вече 24rodopi.com писа, тази сутрин майката Веселина е освободена.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/7/17 10:17

    Bсякакви терористи, техни членове, симпатизанти и членовете им от семейството им СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ГИ ЕКСТРАДИРАМЕ В ТУРЦИЯ ОБРАТНО преди да са извършили атентат и убили невинни хора.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/7/17 10:49

    Каква ти момиче то тя си е кашарланмъш жена симпатизант или и член на терористична група която утре може и да извърши атентат с промития си болен мозък.България трябва да ги екстрадира ведно с баща в Анадола защото той си е най виновен дъщеря му да следва по неговия път и начин на живот с тероризъм и атентати убивайки невинни хора да си изградят някаква си кюрдистан и което само ще го духат до съществуването на последния ТУРЧИН. То е лесно да избягаш от Турция за България и да си вземеш втора жена БЪЛГАРКА която изпаднала в икономическа криза и без средства и която жена друг избор няма и лежи до един кюрдин за който не знаеш нищо и какво може да ти се случи внезапно някой ден че и държавата дори да бъде изненадана затова пълна и незабавна екстрадиция към ВЕЛИКА И НОВА ТУРЦИЯ КЪДЕТО ЗАКОНА ВЛАСТВА И СЕ НАЛАГА

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/7/17 18:32

    До 10:49. Не се обаждай от коневръза ! Няма турци,има мюмюни !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.