Малки количества от 33 вида зехтин са били възбранени временно за продажба в Кърджали заради етикети, неотговарящи на стандартите за търговия, съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните.
Това са част от резултати от извършените в последните дни проверки на зехтин и растителни масла смес, с вложено в състава им маслиново масло.
Инспекторите от отдел „Контрол на храни” към Областната дирекция по безопасност на храните в Кърджали са проверили 28 обекта за търговия на едро и дребно. Проверени са общо 41 вида зехтин. В 33 от тях е установено, че етикетирането не съответства на изискванията. Събраните по няколко бутилки от обект са спрени от реализация и върнати на доставчиците и дистрибуторите за преетикетиране съгласно изискванията.
Анализът показва, че на българския пазар се предлагат някои видове маслинови масла, които не отговарят на изискванията за етикетирането, характеристиките и наименованията. Обозначенията на опаковките са само за търговската марка, като липсва описание или налична информация и изображения.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Бе етикета да е косура.Важното е какво има в бутилката

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/7/17 13:58

    Тия от БАБХ като толкова разбират защо не пишат и не кажат кои не са фалшиви .Защо нищо не казват за пилето с перушината за почерпка на новородено в закусвалнята до русалка .Всички сте боклуците на Бойко и карадайъ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/7/17 18:27

    На всякъде замирисва- ниски заплати и пенсии, ненаситни и жестоки работодатели, безпомощни и не зачитани синдикати, плячкосващо и убиващо здравеопазване, второ и трето качествени хранителни продукти. За кражби, далавери в асфалтиране, саниране, обществени поръчки и т.н да не говорим. Докога? Кой ще въдвори ред в тази държава? Май иде време за отплата.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/7/17 09:41

    купих от кауфланд зехтин -а тои гор4и и за ни6то не става

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.