Термометърът гони 40-те градуса, но на плажа във Фанари няма толкова много туристи като в славните летни месеци на бийч бар „Хасиенда“. Това лято край Фанари и Ароги не е като миналото и по-миналото лято – „Хасиенда“-та е разрушена, бийч баровете са малко, а тези които работят, са вдигнали цените.
„Искат ни 5 евро за чадър и два шезлонга, консумацията е отделно – фрапето е 2,50 евро, водата – едно евро“, реагира кърджалиец. По-късно научаваме, че гърците вече надушват „тарикат-туристите“, които са си наумили да прекарат един ден на сянка без пари и затова още в началото им обявяват неофициална входна такса. Лесно ги разпознават по хладилните чанти и големи торби, натъпкани с ядене и бутилки с различни питиета.
Нашенците, които са платили 5-те евро обаче не се дават: „Не е заради консумация, а защото е платил висока наемна цена и сега ще избива от такса“
На паркинга преобладават автомобилите с българска регистрация, дошлите за еднодневен плаж са от Кърджали, Хасково, Смолян, Пловдив. Повечето са тръгнали рано сутринта, за да избегнат задръстването на ГКПП „Маказа“. Гърците предпочитат да ходят да плаж след 11 часа, а тези с деца – след 17.00 часа.
Младо семейство от кирковското село Фотиново е дошло на еднодневна почивка в Гърция. „Работим в София и решихме заедно с близки от Фотиново да изкараме уикенда във Фанари. Тук пясъчната ивица е хубава, а морето е много чисто“, сподели 25-годишният Мюмюн Хабиб.
24rodopi.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/7/17 21:46

    отивайте в кавала или алксандруполис
    Най добре е в след ипсала в Турция
    хем евтино хем качествено обслужване

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/7/17 22:10

    Една година ако не ходим при тях и са загинали, ще ни чакат с автобуси след Маказа.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/7/17 22:17

    Гърците да си гледат работата ние си имаме Черно море.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/7/17 00:12

    Гърците много добре си знаят работата. И те плащат концесии, данъци, заплати, осигуровки. И като ги нападнем ние хуните с хладилните чанти и гледаме да минем тънко-тънко с по едно фрапе пък да ползваме чадър и поне 3 шезлонга, няма как да не ни искат такса. Не адвокатствам на никого, ама безплатно е само сиренцето в капана за мишки. Така че, всекиму според собствената му камбанария. На който не му харесва, да ходи на свободната зона и да яде и пие това което носи.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/7/17 00:48

    Хубава работа!Като нямаш пари,няма да ходиш!Всяко нещо струва толкова,колкото можеш да платиш!Нали така?!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/7/17 05:18

    Ало по лека с данъците че на бързо ги оправи тия шибани Гърци не им писна да живеят като най долно пробни мангали в цяла Европа им плаща на тия мангарещи са си живуркат

    ОтговорИзтриване
  7. Наджие3/7/17 08:33

    Как няма да им писне на гърците.Всички от тука отиват с хладилната чанта,пълна с лютеница, кремвирши, лук и чесън.Ядене пиене на корем и извърляне на отпадъците на плажа.Накрая за капак, зарт, зарт зад близките храсти и хоп във водата и ни лук ял, ни лук мирисал.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/7/17 08:59

    В Гърция е хубаво, но ние сме бедни. Затова ни е малко терсине. Виж на румънците не им пука, защото не са най-бедните европейци. Нас нарочно престъпниците в правителството и парламента ни държат бедни, за да ни е страх от тях. Когато сме зависими ни управляват безцеремонно.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/7/17 03:32

    Абе, хора, научете си собствения език и граматика, пък после злобейте онлайн спрямо гърците, че от смях не мога да ви взема нервните изблици на сериозно.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.