Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган потвърди твърдата си позиция срещу тези, които са планирали опита за преврат от 16 юли миналата година, предаде Anadolu Agency, цитирана от Фокус.
„Защо държавата трябва да храни, които са членове на терористична организация?“, заяви Ердоган. „Гюленистите бяха проникнали в правосъдната система, в армията, полицията и в медиите. Така и организираха опита за преврата“, добави той.
Турският президент заяви, че правосъдната система на страната продължава да наказва виновните и призова решенията ѝ да бъдат уважавани. „Правосъдието се смята за правосъдие на запад? Защо същото да не се отнася и до това в Турция?“, смята той.
„Когато планиралите преврата бяха разкрити, трябваше ли да ги оставим на позициите им? Ами не. Съжалявам“, заяви Ердоган и посочи, че по време на обединението на ФРГ и ГДР са били уволнени 500 хил. души като „никой не е казал дума“.
„А тези които, са в затвора не са журналисти. Някои са си сътрудничели с терористични организации. Някои са затворени за притежанието на оръжие. Някои от тях база затворени за разбиване и грабеж на банкомати. Едва двама истински журналисти са в затвора в момента“, настоя Ердоган. „В момента в Турция толкова много опозиционни журналисти пишат толкова много неща. Дори наскоро по време на протестния мач на опозицията бяха изписани всякакви статии, всякакви обиди. Писалите ги са все още около нас“, добави той.
Както вече 24rodopi.com писа, след опита за държавен преврат в Турция през юли м.г. общо 36 членове на организацията на проповедника Фетхуллах Гюлен  - FETO, са били заловени на българската граница.
Поради забраната, наложена на хората на Гюлен, те се опитват да премината турско-българската граница през браздата, съобщава Анадолската агенция. 36-ма от тях са били заловени от турските граничари, още преди да стъпят на българска територия, посочва агенцията.
Според турските власти Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО) на живеещия в САЩ мюсюлмански проповедник Фетхуллах Гюлен стои зад опита за държавен преврат в Турция, извършен на 15 юли 2016 г.
Официално Турция твърди, че в 150 държави групировката на Гюлен има структури, в това число и в България. Досега се появиха само имената на бившите депутати Шабанали Ахмед от чернооченското село Водач и Хюсеин Хафъзов от Айтос. Според бившия шеф на българското разузнаване ген. Кирчо Киров, двамата духовници-политици са обучавани в университет, контролиран от FETO.
На снимката: Главният адютант на турският президент и бивш военен аташе на Турция в София полковник Али Язъджъ, който е обвинен в участие в опита за преврат, призна че има грешки, но категорично отрече да е участвал в опита за покушение срещу Ердоган в нощта срещу 16 юли 2016 година
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/7/17 11:36

    Браво на Славния и Великия СУЛТАН....При него не се толерират национални предатели,мекерета,убийци на народа си,крадци на милиониии и милиардиии

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/7/17 16:06

    Ето така прави истинския Президент.Браво г.н Ердоган.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/7/17 10:11

    До 11.36 По твоята логика щом не трябва да се толерират национални предатели, то ти трябва да си задържан и осъден за предателство към България

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.