Водачите на автомобили, паркирали в Синята зона на Кърджали, ще трябва да плащат по лев на час. 50 лева на година за апартамент пък ще бъде абонаментът за живеещите в центъра на града, които ще могат да ползват паркоместата.
Готов е проектът за наредба за структурата на Синята зона в Кърджали. Правилата за ползване на зоната за платено почасово паркиране в централната градска част на Кърджали ще бъдат гласувани на заседанието на Общинския съвет след лятната ваканция, в края на септември.
В наредбата са включени и предложения от граждани, които са били направени по време на срещите на представителите на кметския екип с жители на общината.
В момента Общинска администрация оглежда места за обособения паркинг, където ще се репатрират с „паяк“ автомобилите, паркирани в нарушение. Най-вероятно наказателният паркинг ще бъде в базата на Съюза на българските автомобилисти (СБА). Общината ще направи постъпки да си прибере обратно терена, който не се ползва.
31 ще бъдат зоните за почасово паркиране. Както вече 24rodopi.com писа, Синя зона ще бъде обособена в Кърджали между улиците „Булаир", „Републиканска", „Дж.Вашингтон”, „Македония”, „Климент Охридски", „Беласица", „Сан Стефано", „Стадионска" и булевардите „Тракия" и „България".
В зоната, която ще бъде изградена поетапно и съобразено с конкретните условия на всяка улица, ще бъдат обособени 600 паркоместа.
Нарушителите ще бъдат санкционирани, като на автомобилите им бъдат поставени скоби или ще бъдат вдигани от „паяк”.
Както вече 24rodopi.com писа, в Общинска администрация в Кърджали бяха отворени офертите на общо 5 фирми, подали документи за участие в обществената поръчка за проектиране на Синя зона в Кърджали. Това са фирмите „ВТС-Консултинг” ЕООД, „Институт за транспортно изследване” ЕООД, „План Конспект” ЕООД, „PM-Архитект” и „Пътстрой инженеринг”.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/7/17 08:16

    Паяка няма право да вдига кола частна собственост, ако не пречи на движението, а поставянето на скоба ,на колата ми означава че скобата автоматически става моя, така че мога да си я резна с флекса
    Общината да си намери друг начин да си пълни бюджета, а не само да обира бедния народ,има толкова общински имоти които стоят безстопанствено и се рушат,

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/7/17 08:39

    da vi prisednat parite alchni zadnici

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/7/17 09:37

    A koga shte badat razchisteni starite koli ot patishtata koito zaemat mesta?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/7/17 09:47

    Съгласни сме по 1 лв на час ,но Общината трябва да ни плаща по 1 лв за влизане в дупка по пътя и по 1 лв за преминаване на пешеходец по не осветена улица , замазахте ни като заменихте някой изгорели лами с такива който на следващия месец вече не светят,

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/7/17 09:51

    Тези които идваме на работа с коли какво правим.Надника за паркинг ли ще даваме.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/7/17 10:08

    parkingite shte stoqt prazni, zashtoto selqnite nqma da plashtat, shte si spirat po krai blokovete. ottam shte prechat na jiveeshtite da si spirat pred domovete, jiveeshtite shte im rejat gumite na selqcite. sled koeto selqnina shte spre da idva s kola v grada i shte se grupirat po nqkolko selqka v kola, za poevtino. v edin moment kato se sloji skoba ili se vdigne nqkoq neuobna kola ili prosto na horata im pisne, shte pochne edno hubavo grajdansko pravosydie i paqka shte spre da se dviji. taka che tozi proekt shte ozlobi horata i shte dovede do mnogo nepriqtnosti tazi kradliva obshtina. vijte si depsarskiq parking pred arpezos - prazen, vseki shte bqga nastrani, no nqma da pylni jalki gladni gushichki.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/7/17 10:10

    prokraturata podgoni obshtini sred koito i kyrdjali za nepravomerno izpolzvane na pqk i skoba, taka che da duhate supata azis i sie

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/7/17 10:27

    Протесттттт народе.Иначе нама да стане.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/7/17 10:52

    Крайно време беше, Кърджали е единствения областен град без синя зона и камери за видео наблюдение. 24/7/17 08:16 а ти разбирача резни скобата щом става твоя и ще видиш какво ще ти се случи отворко.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/7/17 11:01

    До 24/7/17 10:52
    Значи ти си този който искаш да скубиш бедния народ и да живееш на неговия гръб

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/7/17 11:15

    ти кука ли си бе "24/7/17 10:52" отворко. има още областни градове без синя зона бе тъпанар. първо прочети после пиши бе смотан келеш

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/7/17 11:19

    alo "24/7/17 10:52", v smolqn da ne bi da ima zona be. ili smolqn ne oblasten grad be, neifnormirano syshtestvo. i oshte drugi oblastni , za koito ne si chuval be zatvorko

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен24/7/17 11:37

    Много е висока таксата за живеещите в центъра.В Пловдив е 30лв и то със запазено место 24ч., иначе нямам нищо против синята зона крайно време беше.А тези които ходят с колите на работа има автобуси.

    ОтговорИзтриване
  14. А какса за пешеходците че са спряли на някой разбит тротоар да говорят с някой ,ще има ли??????

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен24/7/17 17:24

    Визов режим за всички селяндури и проблемът се решава от само себе си.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен26/7/17 16:11

    Какво ще става със събраните пари от "синята зона" ,ще има ли някаква статистика колко се събират и за какво се харчат.Редно е тези пари да отиват само и единствено за пътища в града ни и тротоари.Да не се окаже, че се започват сега едни семинари тежки лятото по морето а зимата по планината за да се обучи персонала за работа.Надяваме се "Родопи24" да следите и да изисквате разчета за приходите и харчовете на парите.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен26/7/17 16:16

    Да видим сега "гражданите" накупили си апартаменти по центъра как ще я карат.Ние във Веселчани сме си добре, оставям си колата пред блока и се комбинираме по спирките и с такси.То тва град ли е, за 10 мин се обикаля целият административен център.Хайде да се пуснат едни маршрутки вече и да си решим проблема с придвижването.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.