Парите наполовина, фирмите - от вътрешността

Около 75 работници от вътрешността на страната, много от които роми от Варненско, са ангажирани в безплатното саниране в Кърджали. Те са служители наети от фирмите, изпълняващи договорите по Националната програма за енергийна ефективност, разкриха за 24rodopi.com работници в строителния бранш. Почти всички изпълнители пък също са от други региони.
Припомняме, че на 29 блока в Кърджали започна изпълнението на втората част от Националната програма. Строителните дейности по всяка една кооперация се изпълнява от различна фирма.
„Парите за квадратен метър вече са наполовина. Ако по време на първата част от изпълнението на програмата за санирането на една 5-етажна сграда с няколко входа се отпускаха по милион лева, примерно, сега разчетите са почти двойно по-ниски. За съжаление това е възможно да рефлектира върху качеството на използваните материали и съответно върху изпълнението”, коментират специалисти в бранша.
Както вече писахме, още по време на първата част от програмата в региона изпълнители изпитваха трудности при намирането на квалифицирана работна ръка за изпълнените на строителните дейности.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/7/17 08:17

    А кога ще се внесат кадърни,знаещи и можещи управници-политици които не крадат,управници с топки които да милеят за родината и за стадото си....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/7/17 08:57

    Братята роми ще изолират блоковете.Моля не заключване балконите да не се мъчат с влизането и моля хората да не си крият пари, бижута и д.р ценности те ще ги намерят повярвайте въпрос на време.

    ОтговорИзтриване
  3. Гитти пика ,гелмеди28/7/17 09:57

    Гаранция, Франция

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/7/17 09:59

    14 blok koga shte sanirat

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/7/17 11:28

    Чакаме до понеделник - 31 юли , вслучай че не е започнато санирането. Излизаме на ПРОТЕСТ!!!! Няма да позволим да си присвоите парички на наш гръб. Работим за 300, 400 лв. и единствената възможност за по-добро отопление през зимата е санирането. Няма да се разминем без него. Към тези с вратовръзките - Не бъдете толкова нагли!!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/7/17 11:29

    ПРОТЕСТ! Време е! Достатъчно чакаме. Само ни бавят и източват парите. До другата година може и да няма средства за тези 29 блока. Нали трябва да ги пращаме тези във ваканция - лятото на Кушадасъ, зимата на Банско....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/7/17 11:30

    Аман! До 15 юли прибрали първата половина от парите, сега чакат удобен случай и за другата .... и саниране да няма...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/7/17 11:31

    Подигравате се с народа... Не ви ли е срам? Парите били по-малко... Така е ошлайфахте се след първите блокове и сега знаете как да си ги прибирате...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/7/17 11:33

    ПРОТЕСТ! Нека излезем на протест и санирането ще започне! Трябва ни гласност. Така както е тръгнало няма да останат никакви пари за саниране. Защо ли?!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/7/17 11:33

    До 09:59 първо ДПС-арските блокове, мой човек...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/7/17 11:35

    При запиване на служител в общината кога ще започне санирането, отговорът бе следният: Имате ли партийници в блока или хора подкрепящи водещата партия? ..... Коментарите за вас.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/7/17 13:22

    Кога ги квалифицирана ромите?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен28/7/17 14:18

    kъде може да се види проекта за блока който ще се санира за да знаем как ще изглежда молв ви за отговор

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен28/7/17 15:02

    НАЙ-ДОБРЕ ВЪРВИ САНИРАНЕТО В ДЖЕБЕЛ.ТУК ФИРМИТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ,МАТЕРИАЛИТЕ ЕФТИНИ ИЛИ ПО МАЛКО ЗА ДА СЕ ОТКРАДНЕ ПОВЕЧЕ ОТ ОБЩИНСКИТЕ КУЧЕТА,А ПЪК СЕЛСКИТЕ КМЕТОВЕ ХЕМ СЕ ВОДЯТ НА РАБОТА И ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ХЕМ РАБОТЯТ ЧАСТНО.ТУК КЪДЕ Е ИНСПЕКЦИЯ ПО ОХРАНА НА ТРУДА?ПРАВИ ЛИ ПРОВЕРКИ В ТАЗИ ЗАПАДНАЛА ОБЩИНА,КЪДЕТО ВСИЧКО Е ЗАМРЯЛО.ДВИЖИ СЕ САМО КРАДЛИВОТО ПЛЕМЕ,НО ПОМНЕТЕ ЩЕ НАСТАНЕ И ЗА ТЯХ МНОГО,МНОГО ЛОШО ВРЕМЕ.ЩЕ СЕ ЧУДЯТ КЪДЕ ДА СЕ НАБУТАТ ОТ СРАМ,НЕ САМО ТЕ НО И ДЕЦАТА ИМ ЗАЩОТО ТЕ СЪЩО ЯДАТ ТЕЗИ ПАРИ И СЕГА СЕ ПЕРЧАТ С ХУБАВИ КОЛИ,АПАРТАМЕНТИ И КАКВО ЛИ НЕ.АМА ЗАМАН ГЕЛИЙОР.АНАНЪЗ АЛАДЖАК.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен28/7/17 15:50

    Всички санирани сгради са пожароопасни.Чудя се как се съгласяват живеещите в тези блогове

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен28/7/17 17:38

    09:59. Утре по това време !

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен28/7/17 20:00

    28/7/17 15:02 Поздравления за прекрасната българска реч, направи ми добро впечатление , за нашата община това е рядкост

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен28/7/17 21:57

    Парите за саниране са по-малко ,не защото са "прибрани",а заради протестиращи от всякякъв калибър.И естествено ,след такъв вой ги намалиха и за сега се спира приемане на нови договори.Следващите ще трябва да участват малко и със собствени средства.Информацията е от интернет .А ЗАЩО ЛИ МОМЧИЛГРАД Е САНИРАН , а ние три години чакаме...

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен28/7/17 21:59

    Парите за саниране са по-малко ,не защото са "прибрани",а заради протестиращи от всякякъв калибър.И естествено ,след такъв вой ги намалиха и за сега се спира приемане на нови договори.Следващите ще трябва да участват малко и със собствени средства.Информацията е от интернет .А ЗАЩО ЛИ МОМЧИЛГРАД Е САНИРАН , а ние три години чакаме...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.