Ако се има предвид средната трансферна стойност на 9 от новите попълнения на „Арда“, които попадат в полезрението на експертите от Transfermarkt, футболният клуб от Кърджали би участвал във Втора лига и би заемал 6-тото място.
По-добри средни показатели от ФК "Арда", който тепърва ще се бори за влизане във втора лига, отчитат само играчите на втория отбор на „Лудогорец“, „Монтана“, „Локомотив“ София, „Нефтохимик“ Бургас и „Локомотив“ Горна Оряховица.
Ако към тези 9 нови попълнения се включат и другите играчи на „Арда“, средните трансферни стойности несъмнено ще паднат, но изводът е, че оформящата се единайсеторка на Елин Топузаков има потенциал да играе още сега във Втория ешалон на база данните на световно известния сайт Transfermarkt, който дава информация за възможностите на даден състезател.
805 000 евро е цената на футболен клуб „Арда“ към 3 юли, деня на първата тренировка на стадион „Дружба“. На толкова са оценени 9 от най-известните играчи на тима от експертите на световноизвестния портал Transfermarkt. Те правят проучване за стойността на определен играч, но посочената сума е само ориентировъчна при евентуален трансфер.
ФК „Арда“ не е платил трансферни суми на нито един от 10-те нови играчи, но при добър сезон 2017/2018, каквато е заявката, догодина в Кърджали най-вероятно ще станем свидетели на трансфери при много по-високи параметри от сегашните стойности.
Кой играч на колко е оценен:
Веселин Ганев, вратар, 29-годишен, висок 186 см, идва от „Пирин“, преди 3 години бил оценен на 200 000 евро, сега – на 100 000 евро;
Николай Димитров, защитник, 27-годишен,  185 см, идва от „Оборище“, преди това е играл в пловдивските „Ботев“ и Локомотив“, в Хасково, „Сливен“ и „Черноморец“, оценен на 75 000 евро;
Илиян Гаров, централен защитник, капитанът на отбора, 32-годишен, 184 см, идва от „Оборище“, бил е играч на норвежкия „Викингур“ Рейкявик, състезавал се в елитни български отбори, оценен на 20 000 евро;
Атанас Кръстев, защитник, 24-годишен, идва от „Свиленград“, оценен на 50 000 евро;
Митко Плафов, полузащитник, 24-годишен, идва от Етър“, играл и във „Верея“ и „Хасково“, оценен на 50 000 евро;
Вълчан Чанев, дефанзивен халф, 24-годишен, идва от „Гълъбово“, оценен на 35 000 евро;
Атанас Чипилов, нападател, дясно крило, 30-годишен, идва от „Банско“, но е бил младежките състави на „Левски“ и „Димано“ Киев, оценен на 125 000 евро
Димитър Алексиев, централен нападател, 23-годишен, идва от „Оборище, оценен на 150 000 евро;
Владислав Мисяк, нападател, ляво крило, 21-годишен, идва от столичния „Локомотив“, играл за „Левски“ и „Нефтохимик“, оценен на 200 000 евро
Четете във всекидневника „24х7 Родопи“: Топчо ще пътува 100 км всеки ден за тренировки!

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/7/17 09:13

    Не виждам играчи от Кърджали,
    а Рейкявик е в Исландия,
    бая далече от Норвегия...

    ОтговорИзтриване
  2. Skoro ochakvame da ni kajete spored byudjeta dogodina dali she sme v chetvorkata na A grupa

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/7/17 12:17

    За какво ни е 6-то място в "Б" група?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/7/17 15:58

    До първият коментиращ,няма футболисти от Кърджали защото нямат качества, и стават само за А окръжна,тоест в селската дивизия,разбра ли братле.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/7/17 18:53

    kade e shaban ismail

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/7/17 18:53

    shaban ismail ttrqbva da bide na vratata

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/7/17 18:54

    kirdjali si ima vratar shaban ismail ne ni trqbva nqkiv drug

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.