Ръководители на Службите за социално подпомагане и Бюрата по труда в Кърджалийско обсъдиха възможностите за подобряване на работата с уязвимите групи, качеството на социалните услуги и партньорството между институциите. Домакин на срещата бе заместник-областният управител Леман Али, а формалният повод – старта на кампанията за отпускане на енергийни помощи за новия отоплителен сезон. В разговорите се включи и директорът на Регионалната служба по заетост в Хасково Господин Господинов.
Равнището на трайно безработните лица в областта е над средното за страната, голяма част от тях живеят в малки населени места и са надхвърлили активна възраст, което е сериозна предпоставка за социално изключване, отчетоха участниците в срещата. В тяхна подкрепа работят т.нар. Центрове за заетост и социално подпомагане, каквито обаче засега функционират само в Кърджали и Джебел по проекта „Лице в лице". На срещата бе посочено, че Кърджали е единственият областен град, който не разполага с Център за обществена подкрепа, няма кризисен център, нито приют за временно настаняване, което се оказва сериозен проблем за оказване на помощ на бедстващи хора. Областният управител Никола Чанев, който присъства на срещата, бе категоричен, че службите трябва да са активната страна, да стоят максимално близко до социално уязвимите групи, да търсят подкрепата на държавата и да настояват местната власт да разширява обхвата на социалните услуги, от които видимо има належаща потребност. Присъстващите изтъкнаха, че срещите в такъв формат трябва да са регулярни, защото позволяват на институциите да обменят добри практики и улесняват диалога между тях, а от това е в интерес на общността.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/7/17 17:24

    Kakva bezrabotica,teklas tarsi hora i davar dobri pari veche

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/7/17 18:55

    Да в Пневматична и Теклас

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/7/17 19:25

    za kakvo se sabirat tezi ,nqma rabota za tezi na koito ne im se raboti,eto teklas dava mnogo rabota i uvelichava rabotnicite ,a i mnogo dobri pari davat veche

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/7/17 20:37

    teklas dava veche zaplati po visoki ot zavodite v plovdiv,samo v sofiq moje bi sa po visoki zaplatite ,tazi godina 2 zaplati shte izplatqt 13 i 14 ,bonus prisastvie e 200 lv veche,za 2018 na vseki 3 meseca edna zaplata dopalnitelno,i bonus prisastvie 250 lv,kakvo pove4e iskat horata ,ne im se raboti na povecheto,sviknali sa da se oplkavat po kafenetata samo ili sa v chujbina za nqkoi mesec i pribirat rekoltata na chujdecite za mijava stotinki,i pak za teklas kajete mi druga firma da dava tolkova zaplati otgore ,nqma rabota za tezi na koito ne im se raboti

    ОтговорИзтриване
  5. Теклас дава? Какво дава сега дава щото им трябват хора и след известно време ще спрат да дават работил сам там доста време и ги знам.А някои можели да ми каже защо постоянно бягат хора?Нали дават пари и кои бяга от много пари ?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/7/17 22:03

    Дрън-дрън! Ако с приказки може нещо да се реши...Дежурните лафове, омръзнали на всички!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/7/17 23:11

    Partizanski bg mafioti i christianski teroristi v rebege...iztochvat bg trezora...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/7/17 13:14

    Седите, да Ви тровят в Т-Клас ;)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.