„Турците в България се страхуват да излязат на улицата, в социалните мрежи валят заплахи“, гласят заглавия в десетки турски медии относно събитията в Асеновград.
Новината, която се появи преди 3 дни в електронните медии, а от вчера намира място и във водещите всекидневници, е на Анадолската агенция. В електронните медии пък към материала е прикрепено и видео от протеста на полицаите пред Народното събрание.
Припомняме, че група роми нападнаха деца и треньори местния отбор по гребане в Асеновград, последваха протести и сериозно полицейско присъствие в града.
Във вестник „Сабах“ са заложили на заглавието „Турците в България са мишена на расистите“, а към снимката с Петър Низамов-Перата има пояснителен текст: „Расистко нападение върху турците в тази страна“.
Кореспондентът на агенцията информира, че в Асеновград живее компактна маса турци. Случаят между роми и българи породил протести, но те умишлено се насочвали, това пък твърди представител на партия ДОСТ.
„Фитилът бе запален миналата седмица на място за пикник, където според данните е възникнала кавга между една група от турски произход и спортисти българи. На 26 юни турците отишли на пикник край реката, а две български момичета гребци паднали във водата. Турците се опитали да помогнат на момичетата, но те неправилно изтълкували действията им и се оплакали в полицията от сексуално посегателство и блудство. Българи се нахвърлили върху турците и тогава събитията ескалирали“, гласи версията на турската агенция за случилото се край Асеновград.
Според Танер Алимолла, временен регионален председател на партия ДОСТ, противно на фактите медиите са внушили, че конфликтът е между ромите и българите.
„Жалбата на българите гребци действително е срещу ромите. Въпреки, че са наясно, че инцидентът е между роми и българи, много българи си затвориха очите, когато протестите се обърнаха срещу турците“, твърди човекът на Лютви Местан.
Пред агенцията говори и генералният консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Той твърди, че криминалният случай е между роми и българи, но е достигнал до чувствителната си точка заради десни екстремистки групи.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

29 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/7/17 10:17

    ДОСТ и оня Башибозук Ердогана са виновни за всичко. Докараха фашистите на власт. Иначе Боко и диктатора си пият кафе. Питам сега къде е е ДОСТ, кой ще носи отговорност пред изселниците, къде е Балгоч предателя. На тези избори става ясно едно , че на изселниците в Турция въобще не им пука за турците в България, гледат си интереса само, да си приберат 100 те лири, а ние тука да им оправим документи това онова. Менфаатчии!

    ОтговорИзтриване
  2. zaferiyus7/7/17 10:25

    Те не ни стигат нашите шизофрени сега и от босфора се навъдиха.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/7/17 10:27

    Какви Турци комшу?Като говорят турски език това не ги прави Турци. В България много хора говорят Английски нима са Английски граждани?!Това са роми и ако ви са толкова мили даваме ви ги всички халал да ви са.

    ОтговорИзтриване
  4. Какви Турци комшу?Като говорят турски език това не ги прави Турци. В България много хора говорят Английски нима са Английски граждани?!Това са роми и ако ви са толкова мили даваме ви ги всички халал да ви са.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/7/17 10:28

    kvi turci be aloo rodopi v Asenovgrad za MANGALITE stava vapros za kvi turci goorite

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/7/17 10:30

    BAHTI PROPAGANDNIA VESNIK ,VIE DA NE STE S DOSTLARI BRE .. .
    CIGANOZASHTINICI

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/7/17 10:37

    Вярно ли е написаното в турските медии? Българските турци одобряват ли отношението на циганите към всички други български граждани, или водещ е чисто етническия момент, това че голяма част от циганите са мюсулмани и в една съседна "демократична" държава някой е притеснен за правата им.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/7/17 11:08

    Идиоти !!!

    ОтговорИзтриване
  9. 2milona siganii 3 milona turci bilgari kadesa koy srahuva

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/7/17 12:11

    Ха-ха-ха, достаджиите вече си заплюха циганите и се чудят какво да измислят за пред Анкара, ВЗИМАЙТЕ ГИ ЧЕРНИЛКИТЕ БАРАБАР МЕСТАНЯ И АНТУРАЖА МУ ХОДЖИ-АЛКАШИ!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/7/17 12:57

    А аз като говоря от сума ти време, че между турци и цигани няма никаква разлика, някои протестираха.Хак ви е.Доживяхте истината да ви бъде казана и от вашите братя край Босфора.Ама наистина, защо ли се срамувате от произхода си, много ми е странно?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/7/17 13:17

    Ненормални, под вола търсят теле.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/7/17 13:23

    Турците,цигани ли са?Те не могат ли да разграничават кои са турци и кои са цигани?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/7/17 13:31

    Пълни глупости,измишльотини и лъжи.

    ОтговорИзтриване
  15. Турция не се ли усеща, че обижда нашите турци? В България нико няма нищо срещу турците, защото те са като българите, имат същите проблеми, живеят по същия начин, грижат се за децата и за семействата си.Проблемите са с циганите и хората протестират, защото циганите си мислят, че всичко им е позволено и за тях закони няма.
    „Фитилът бе запален миналата седмица на място за пикник, където според данните е възникнала кавга между една група от турски произход и спортисти българи. На 26 юни турците отишли на пикник край реката, а две български момичета гребци паднали във водата." Ало, нашите турци цигани ли са!? Защо в Турция золем искат да ги изкарат такива?

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/7/17 14:39

    Отново: "Идиоти" !!!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен7/7/17 15:32

    Стига сте завиждали на турците и да ги поставите на един кантар с циганите! Всички вие можете да разграничите поведенията на турците от тези на циганите, не критикувам никого, но ме дразни това- да се говори, скривайки се зад играчките, колко са били турците долни ..Да ама не, съжалявам.. турците винаги са били уникални хора и продължават да бъдат още по ..

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен7/7/17 17:02

    Турците толкова години се подлагаха на циганите, че са един етнос за да печелят гласове и сега идва време за сметката. Не само в България,вече и в Турция им казват в прав текст, че са цигани.След като хиляди пъти повтаряхте,че сте едно няма на кого да се сърдите! Честито, сега вече наистина сте 2 милиона турци/цигани/ в България.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен7/7/17 18:25

    Аз съм над 60 годишен турчин, и никога не съм бил обиждан така.И имена са ми сменяли, и пача са ме наричали, и бой съм ял от милиционерите, в Турция ме наричаха гявур, ама да ме сравняват с тия гадни мангали, не мога да им го простя.Тия от ДОСТ усещат че умират, и като змиите най-много хапят, когато усетят смъртта.Как можаха собствения си народ, да го приравнят с тия гадни менгяни?Мамицата им!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен7/7/17 18:26

    Медиите са закупени от Турското правителство.Стремят се да разделят България,но няма да успеят защото никой не им вярва.Ние Турците живеещи в Турция не четем тия вестници

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен7/7/17 18:53

    До 10:17 да ти кажа аз мисля не само за живеещите в БГ Турци,но и за децата си.Това ,че живея тук не означава че съм привърженик на Ердоган и Местан.Напротив по съм загрижен за БЪлгария отколкото за ислямска Турция

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен7/7/17 21:37

    15:32 Ко каза?

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен7/7/17 23:42

    В България има само Българи , а тава че е мюсюлманин , будист , евреин , еретик , католик или християнин . това си е негова работа , но е Българин . Ако някой говори Френски да не е Французин

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен7/7/17 23:51

    Никола Стоев: Аз бях на протеста в Асеновград. Редом с всичките футбулни агитки, различни патриотични структури и т.н.т. имаше и много етнически турци, които бяха излезнали рамо до рамо с всички други на протест! Това, че религията им е друга, не ги прави по-малко български граждани и се радвам, че имаше и такива, които милеят за родината ни, защото тя е и тяхна родина и ние сме длъжни да я пазим с цената на всичко!!! И моля ви, не насаждайте изкуствено етническо напрежение между българи и турци... всеки ден си пием кафето заедно!!!! ;)

    ОтговорИзтриване
  25. Bir tane insan evladı Türk yok mu ne olup bittiğini yazsın da anlayalım,

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен9/7/17 02:50

    Vseki trabva da bide umen ,Bilgaria stiga na vsichki ni i zakonite sa ravni i za Turci i za Bilgari i za Pomatcii za Romi,Natsinalisticeski sili seyat tozi virus ,Dirjavnite slujbi mnogo dobre znayat koi prevrista Mravkata v Slon

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен9/7/17 02:52

    Var var Bulgaristani karistirmak istiyorlar ama olmucak herkes esittir ,Ataka ekiyor her pisligi

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен9/7/17 10:24

    Нека сами паднат в ямата която копаят...

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен11/7/17 10:43

    Верно ли, бе? Срам нямат тия турци...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.