Успява ли новото правителство на Бойко Борисов да оправдае очакванията на хората? Какво от заложената управленска програма успя да свърши кабинетът до този момент?
На тези два въпроса отговаря Цвета Караянчева, народен представител от Кърджали и зам.-председател на Народното събрание.
Предлагаме ви част от интервюто, което тя даде пред радио „Фокус“.

Това щях да ви попитам – какво от заложената управленска програма успя да свърши правителството до този момент?
-Повишението на пенсиите в размер от 1 юли на 180, от 1 октомври на 200 лева – това вече знаете, че е направена промяна в Закона за бюджета и за държавното обществено осигуряване. Естествено, както и опозицията, и ние искаме да направим по-голямо увеличение, но за съжаление нещата са такива, каквито са. Другото важно нещо е погасяването на 2 милиарда на дълга, който направи правителството, и то е във връзка с излишъка в бюджета, който имаме в момента. Продължава, знаете, програмата за санирането и нещо, което е много сериозно. Но най-важният стълб, който имаме като управляващи – знаете, бяхме заложили образованието – вече има направена междуведомствена комисия, която да събере различните институции, която да синхронизира действията между институциите и да обхване всяко едно дете, което се намира на територията на България, което може да ходи на детска градина или на ясла, да бъде задължително прибрано в тези заведения, за да може този процес на интеграция, този въпрос на ранно участие в обществения живот и възпитание на децата, което ще се отрази по-нататък и в самия обществен живот. Виждате, че Законът за образованието – в момента вече се пишат и наредбите, и подзаконовите нормативни документи, работи се по реформа на делегираните бюджети. Защото вече няма да финансираме училището, ще финансираме учениците. Това са една малка част от нещата, които за тези три месеца правителството и в частност парламентът успяхме да направим. Естествено, никога не е достатъчно свършеното, но аз мисля, че оттук нататък… За тези 100 дена – толкова. Оттук нататък нещата ще придобият съвсем друг размер и друго темпо.
В този ред на мисли искам да ви попитам, успява ли новият кабинет „Борисов“ да оправдае очакванията на хората?
Знаете ли, 100 дена са прекалено малко. Аз мисля, че когато сега се огласи програмата, хората ще си отдъхнат, защото там е разписано максимално ясно и подробно всяка стъпка, която ще се прави от всяко министерство за следващите четири години. Има над 850 мерки, които са разписани, има изключително много промени в законодателство и нови закони. Знаете, че в тези няколко месеца ние работихме по коалиционното споразумение, което беше подписано, и всъщност едно появяване на подробна програма мисля, че ще успокои българските граждани. Има много направления, по които работи правителството. Европейското председателство също е нещо много важно, с което трябва да се представим много добре. Затова си мисля, че трябва да успокоим страстите, трябва да направим така, че дебатът в парламента наистина да касае важните теми, които са за бъдещето на българските граждани, за повишаване на доходите, на борбата с демографската криза, сигурността и всичко това, което сме заложили като приоритети в нашето управление. Аз ще се радвам, ако опозицията наистина направи така, че всеки един от тези приоритети да ги припознае и тя и да дава идеи, за да можем да бъдем пълноценни, да направим пълноценна работата си в парламента, а не да се занимаваме с неща, от които на практика, освен да се изкара един евтин политически PR, друго нещо не се постига.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/7/17 13:14

    Глупости и лъжи безкрай есента иде което ще рече и края на вражеско настроеното срещу народа си правителство което обслужва олигархията и капиталистите

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/7/17 16:23

    Админа спиш ли бе защо не пускаш коментариите

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/7/17 08:15

    с колко с колко сте увеличили пенсиите...смешници кокона ти защо не живееш с 200 лева на месец и то ми се фука подиграват се с хората

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/7/17 09:15

    O, tempora, o, meres!
    І

    Млъкнете вие, бедни хвалители на века,
    във който назовахте свободен человека;
    млакнете с вашта правда, свобода и прогрес,
    безумия, с които глушихте ни до днес!
    Със нас се не ругайте! От срам се зачервете.
    Защо тоз век нищожен велик го вий зовете?
    Дали, че в него няма ни робство, ни разврат?
    Дали, че ни обсипва със мир и благодат?
    Или. . . че днес изново епохата настана,
    която бе видяла Атила, Тамерлана ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.