Народният представител от ГЕРБ д-р Красимир Събев присъства за Петровден на традиционния празник на смолянското село Петково.
„Моето послание към петковци е да запазите родопските традиции и топли чувства. Политиците сме ваши длъжници и се надявам с общи усилия да запазим Родопа планина. Това може да стане с традициите, които пазите от години, останали от времето на предци ви", заяви д-р Събев при откриването на празника. Той пожела на местните жители да са живи и здрави и да имат много поводи за празници.
Петровден в родопското село се чества повече от 200 години и много хора се връщат в родния край, за да се видят с по-възрастните си роднини.
 „От името на Петковската общественост искам да благодаря на община Смолян и г-н Мелемов за подкрепата в подобряването на инфраструктурата на селото. Предстои асфалтирането на вътрешната пътна мрежа и обновяване на читалището. Знаем, че средствата не достигат, времената са трудни, но с общи усилия ще продължим да работим за хората и доброто име на Петково", каза кметът на селото Юлиян Чиев. 
Съборът се организира от община Смолян, кметството и местното читалище "Христо Попконстантинов. За празника пристиганаха много изселници и гости, като се проведоха родови срещи на разпръсналите се по света потомци на местните фамилии.
На празника с д-р Събев дойде областният управителна Кърджали Никола Чанев и зам.-кметът на община Смолян Марин Захариев. За доброто настроение на хората се погрижиха самодейците от местното читалище.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/7/17 19:44

    В с. Дядовско имаше мевлид ! Никола Чанев го нямаше ! Няма да гласуваме вече за ГЕРБ.Хюсеин Салимов.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/7/17 09:11

    Г-н Чанев кога ще обърнете внимание на проблемите в нашата област.Бяхте преди време на ГКПП,"Маказа",видяхте какво е положението и казахте,че нещата там ще се нормализират,но се случи точно обратното,по-вече се усложниха.Опашките ежедневно са по 2-3 км. в двете посоки.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/7/17 11:07

    Три дена празници в Петково,пет часа чакане на ГКПП "Маказа".

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/7/17 16:10

    Г-н областен управител,не бъдете подлога на никой.Работете със собствен ум,не се оставяйте да Ви манипулират.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.