Безработни кърджалийци ще имат възможност да посещават на място фирми и предприятия, където да се запознаят с условията на труд и свободните места. Инициативата „Ден на отворените врати за безработни" е по идея на ръководството на Община Кърджали и бе споделена от кмета Хасан Азис в петото поред издание във Фейсбук „Ти и Кметът". Идеята на местната администрация е първа по рода си в цялата страна. С нея се цели справяне с безработицата, която е с нива от 6% за общината и малко над 11 на сто в областта.
Хасан Азис ще инициира до края на седмицата среща с директора на Бюрото по труда, след която да бъде даден старт на инициативата.
Според кмета на Кърджали, най-засегнатите от липсата на работа са лицата до 24 години и над 55-годишна възраст.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/7/17 15:23

    В кои предприятия??????????Кмете!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/7/17 16:42

    След като "според кмета най-засегнатите от липса на работа са лицата до 24 и над 55години",защо в Общинската администрация работят хора които отдавна са навършили пенсионна възраст ?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/7/17 17:54

    кЪмете кЪмете ако желаете да направите нещо за Кърджали, първо махнете целия общински съвет. Как може всички общински съветници да са бизнесмени, ние да не сме в Шанхай. Трябва да има задължително лекар, учител, полицай, пожарникар, счетоводител, архитект и най-накрая бизнес мен!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/7/17 18:46

    В Кърджали бизнесмени няма, има експлоататори и такива които "умело" могат да усвояват еврофондове и всякакви други неща като обществени поръчки и далавери.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/7/17 07:58

    "Как може всички общински съветници да са бизнесмени, "

    Кои са бизнесмени, какъв им е бизнеса и на колко души дават хляб? Или се има в предвид "бизнесмени" усвояващи държавни и общински поръчки?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/7/17 18:34

    Тези от 55 години нагоре вече са изписани. С тях си играят и лекари както си искат/разбери както искаш/и гробари. Горките над 55 годишни! Скапаната държава като не ги пенсионира всички навършили 55 години така ще е. Храни един болюк мързеливи цигани с наш пари, а работещите бедни ги оставя на произвола на съдбата. Кара ги да работят до 65-70 години/ако ги търпят работодателите/ и след това дава статистика, че се е увеличила продължителността на живота. Говори ти само за стандарта на доктори, даскали и полицаи. А другите! Колко сме жалки!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/7/17 20:35

    16:42 защо само общината да гледаме, я виж какво е в държавните институции, пенсионери отдавна упражнили правото си на пенсия получават и голяма заплата. Държавните институции не са на подчинение на кмета - само да ти разясня.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.