"Днес трябва да заявим, че демокрацията у нас е застрашена, а мирът е подложен на изпитание", заяви в декларация от името на ДПС лидерът на партията Мустафа Карадайъ. Изявлението му бе по повод годишнината от създаването на новата Конституция от Седмото велико народно събрание, отбелязва агенция „Блиц“.
След ретроспекцията на демократичните принципи, заложени в основния ни закон, Карадайъ направи преход към днешния ден и констатира: "Днес вече дори е малко да кажем, че мнозинството не само не създава гаранции на заложените в Конституцията права, нещо повече - създава закони, които ограничават права", констатира Карадайъ.
"Демокрацията не е даденост, правата и свободите не са даденост, ние сме длъжни да се борим и да ги отстояваме, но в името на демокрацията и мира заедно трябва да се борим и за продължаваме да живеем заедно", продължи избраният от Кърджали народен представител.
Лидерът на ДПС призова депутатите от всички отговорни партии да отговорят на предизвикателствата на политическото време и да изградим онази България, която ще бъде желан дом за нашите деца поколения напред. Карадайъ цитира почетния председател на ДПС Ахмед Доган и посланието му от март 2017: "Съзнавайки, че времето е в нас, нека да покажем на света че и ние сме във времето", припомни лидерът на ДПС и призова всички демократични партии да бъдем отговорни и на необходимата висота, в името на мира и просперитета, в името на Конституцията и на България.
Снимка: Георги Колев, Блиц

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/7/17 13:55

    До редакцията как преценявате кои коментари за побликувате?По партийна линия ли?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/7/17 13:55

    До редакцията как преценявате кои коментари за побликувате?По партийна линия ли?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/7/17 15:08

    Абсолютно сте прав господин Карадайъ дано Алах накаже продажници като агент павел и тайфата му но е факт господин Карадайъ че трябва сериозно да стегнете редиците на ДПС защото има много самозабравили се индивиди които доста са наперени и надути желая ви успех и дано надалеете над тях

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/7/17 16:29

    КОЙ КОЙ КОЙ узакони фашизма в Европейска БЪЛГАРИЯ....ПсевдоПатриотите ВЪН ВЪН ВЪН от управлението на майка БЪЛГАРИЯ,индивиди дето денонощтно насаждат етническа злоба,омраза,раизъм и които открито проповядват нацистките методи в родината ни са вредни и срам и позор за страната ни и за изчезващото се стадо

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/7/17 20:23

    Ако искате нещо добре в дпс сменяй кметовете и координаторите че вече никой не ги иска

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/7/17 20:28

    Карадайъ направи си проверка жените и децата на селските кметове колко общински земи имат и корко пълномощни са направили от името на хора живущи в турция и колко пари имат в банкити Селските кметове са милионери саже са по богати от общинските кметове Ето ви пример кмета на Перпепек Млечино Чорбаджийско Сливарка и тн

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/7/17 12:37

    Koito e dost... E mnogo PROST

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.