385 евро на квадратен метър в Кърджали, 372 евро в Смолян. Това са средните цени на жилищата в двата областни града в Родопите, сочи статистиката на база проучвания за м.г. За сравнение в Пловдив цената на квадратния метър е 590 евро, а стандартът в столицата кара купувачите да се бръкнат средно с по 837 евро за кв.м.
Според анализа на брокери, бaнĸитe са били ĸлючoв yчacтниĸ нa имoтния пaзap пpeз изминaлaтa гoдинa и eдин oт ocнoвнитe ĸaтaлизaтopи нa paздвижвaнeтo мy. Πoвeчe oт пoлoвинaтa cдeлĸи зa жилищa в Coфия са били c ипoтeчeн ĸpeдит. Почти същия процент важи и за всички областни градове в страната, като той се увеличава през последните години. Банките ще влияят на имотния пазар и през тази година. Брокери са убедени, че „сговорчивостта” на финансовите институции е определяща при ръста на сделките. Експерти твърдят, че всеки със „стабилен, макар и среден доход” може да се сдобие с жилище на кредит…
Огромен процент от нашенци зад граница обаче предпочитат да инвестират „бъдещето” си, обвързани с ипотечен кредит в страни от Западна Европа и Америка. Цените на жилищата са доста по-високи, но и у дома, и в чужбина системата е една-работиш десетки години за покрив над главата. За новите „чужденци” това означава единствено-няма връщане назад.
24rodopi.com
На снимката:
„Възрожденци“: Погледнат от високо, най-големият кърджалийски квартал изглежда модерен и красив. Питайте обаче обитателите му - архитектурен кич, хаотично строителство, призрачни блокове
Четете по-късно по темата в 24rodopi.com:
Ето защо няма връщане назад, след залог за бъдещето:
380 евро за кв.м в Родопите, 2000 – в „белия свят”
Инвестицията в Гърция:

Продаваш имоти в планината, купуваш край морето и живееш от наеми!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.