Две села в региона са с режим на водоподаването, а в две водата не е годна за пиене. Това сочи мониторингът на Регионалната здравна инспекция в Кърджали. В периода 1-15 юли са били извършени проби в осем населени места. В ардинското село Брезен и кирковското Фотиново водата за битови нужди е с отклонения в нормите. Предстоят повторни изследвания, посочиха от РЗИ.
С режим на водоподаването са момчилградските села Равен и Неофит Бозвелиево.
От Здравната инспекция отново предупреждават, че водата от три обществени чешми в Кърджали не е годна за пиене. Става въпрос за водоизточниците „Въжен мост кв."Възрожденци", „Пътя за Ардино" и „Айше молла". От инспекцията вече са се обърнали с предписание към ръководството на Общината за поставяне на предупредителни табели.
62 са регистрираните случаи на чревни заболявания в региона, като обаче няма причинна връзка между тях и качествата на питейната вода.
На снимките:
Водата за битови нужди във Фотиново е с отклонения;
РЗИ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/7/17 17:28

    до Кмета на Крумосело кога ще изпратите вода в с Багрилци и Доборско

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/7/17 17:28

    В Раличево нямаме вода от десетина дни

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/7/17 12:11

    А в байкал всички крадат вода , от водомерите даже ръцете не се мият,за това сме на тоя хал

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.