Животът е борба на идеи и работа за интересите на хората. Не търсете благодарност- хората сами ще ви я дадат, казва в началото на четвъртия си мандат като съветник бившият заместник-областен управител на Кърджали

-Господин Мюмюн, започвате четвърти мандат като общински съветник в Кърджали. Какво Ви научи опита през тези години?

-Със сигурност знам едно – човек се учи цял живот. Житейската практика е най-ценната школа. Никой не ми е давал толкова важни и ценни уроци, колкото моите съграждани, хората от родния ми край. Планината наистина ражда мъдри хора и аз непрекъснато се убеждавам в това.
За това и като общински съветник през всичките изминали години никога не съм прекъсвал връзката, контактите, разговорите с обикновените хора, научил съм се да се вслушвам в тяхното мнение и да отчитам всяко едно тяхно предложение. Това е много цена информация, защото идва от извора. Разбира се, след това тази информация трябва да се обобщи, да се анализира и поставените проблеми и въпроси да бъдат поставени за решаване пред общинския съвет както и на вниманието на компетентните държавни и общински органи.
Аз винаги съм бил част от групата съветници на БСП . Мога да ви гарантирам, че през всичкото това време ние сме се стремели да бъдем в полза на хората от нашата община. Дори и понякога да сме били атакувани за това. Ние винаги сме били конструктивна, градивна опозиция в местния парламент, никога не сме прибягвали до удари под кръста, самоцелни заяждания или опити за елементарно заяждане с единствената цел трупане на политически дивиденти. За нас винаги водещи са били интересите на жителите на общината. Спазването на законите на страната бяха и си остават наша основна задача, защото само така се гарантира държавността . сега навлизам в четвъртия си мандат като общински съветник и в него, както е било и преди, винаги ще се чувствам отговорен пред избирателите ни, пред моята БСП и пред нашата държава.

-Каква е атмосферата в общинския съвет. Смятате ли, че в него може да се работи нормално?

-Каквото и да говорим за Общинския съвет, трябва първо ясно да почертаем, че той е избран от жителите на нашата община. Независимо дали ни харесва или не, Негово Величество избирателят си е казал думата и ние сме длъжни да се съобразяваме с нея.
На 22-ри юни аз положих клетва като общински съветник, бях и на първото ми заседание на местния парламент след близо едногодишна пауза. Познавам повече от общинските съветници. Видях и не малко нови лица. – млади, надеждни, усмихнати, симпатични. Първото ми усещане е, че са хора с чувство за отговорност към съдбата на Кърджали. Посрещнаха ме много добре, за което благодаря. Благодаря и на избирателите, които предпочетоха с преференциалния вот моето име. Надявам се, че сега са доволни че ще ги представлявам в Общинския съвет. Отредиха ми място в него, а не на пейките пред „Русалка", за да мога да защитавам техните интереси. И аз ще го направя.
Смятам определено, че като ръководство на Общинския съвет и като състав на общинските съветници  избирателите трябва да са спокойни, че дългът към тях ще бъде изпълнен. Защото виждам потенциалът на местния парламент и на младите хора, които заеха местата си в него. Смятам, че като съветници  ще съдействаме на кмета на общината да изпълнява своите задължения. Нашата задача е да осигурим необходимия синхрон между структурите на местната власт и да подпомагаме работата на държавните органи.

-Каква е вашата оценка по  най-важните въпроси, които трябва да се решават в Кърджали?

-Проблемите са много и всички те трябва да се решават. Това е нормално, Кърджали е жив град  и точно заради това пред хората, които го управляват ще възникват нови и нови предизвикателства за разрешаване.
Според мен градът плаче за генерално решение за уличното осветление. Ако трябва да изброявам – наложително е оправяне на ситуацията с дупките по улиците, разрушените тротоари. За района е много важна индустриалната зона, защото така ще можем да привлечем нови инвеститори и да бъдат разкрити нови работни места. Така и заплатите постепенно ще се повишат и ще спре изтичането на младите хора от нашия район към по-богатите страни от западна Европа. Трябва да създадем по-добри условия за развитие на бизнеса, за туризма, да използваме природните и историческите дадености на нашия край. Трябва да решим как най-ефективно да се използват терените около „Водното огледало" и пътя за Маказа. Да намерим начин пътуващите за Гърция да останат и в Кърджали за нощувка, за пазаруване, да посетят нашите забележителности и културни институти.
Много ми се иска да отпаднат опашките пред „Паспортна служба". Иска ми се, на работещите и на посетителите на „Пазара на производителите" да се осигурят по-добри условия, за да не мръзнат през зимата и да не се топят от жега през лятото. В годините гражданите многократно повдигаха пред мен въпроса за /не/ необходимостта от пеещия градски часовник. Дали не е време за сериозен дебат и отговорно решение на овластените в интерес на гражданите и непротивопоставянето. Има много проблеми и аз, като общински съветник ще направя всичко в моите правомощия, за да намерим заедно с другите ми колеги тяхното решение.

-Вие имате ли лична кауза за която още се борите в Общинския съвет?

-Винаги съм се стремял да имам приоритети. Така мога да подредя новите реалности, с които ни сблъсква живота. Моята кауза е да видя града ни по-подреден, с чисти улици, добре устроени улици и квартали. Иска ми се Кърджали да бъде град – еталон. Иска ми се хората да бъдат усмихнати и щастливи. Да имат уважение един към друг, да си вярват и да се доверяват .Иска ми се да докажем, че наистина сме столица на толерантността. Да няма омраза, нетърпимост, агресия. Аз имам една любима личност от българската история – Васил Левски. Смятам, че ако не се отклоняваме от неговия завет – да бъдем равни пред закона и да живеем заедно, независимо от пол, вяра и народност в една свободна държава, ще успеем да съхраним най-ценното – добрите отношения по между си.
А иначе общинския съветник трябва да работи и за решаване на наглед дребни, но много важни за хората проблеми. Ще работя за подновяване на тротоарите в нашия град, за смяна на всички овехтели и счупени пейки по парковете , да заработят шадраваните, да бъдат освежени и подновени детските площадки, да бъде решен проблема с местата в детските ясли и градини и местата за паркиране, да има улично осветление и още, и още. Проблемите са много и знам, че всичките не могат да бъдат решени изведнъж. Но нашата работа като общински съветници е непрекъснато да изискваме да се работи по тях и да се търсят начини те да бъдат преодолявани.Искам да обърна внимание и на състоянието в селата. Там трябва да се работи за по-добри пътища, водоснабдяване, , поддържане на училищата и детските градини, снабдяване на хората в отдалечените райони седмично по 2-3 пъти с хляб и други хранителни продукти. Да се намери алтернатива на тютюна, защото ниските изкупни цени доведоха да масово обезлюдяване на нашия край.

-На какво искате да научите младите в Общинския съвет?

-Не бих искал да бъда неканен учител. Но ако искат да се вслушат в мен, първото нещо, което ще им кажа, е, че никога не трябва да поставят личните си интереси пред обществените. Че трябва да се водят първо от интересите на държавата, след това от интересите на всички хора от общината. Като общински съветници трябва да познават законите на страната и стриктно да се ръководят от тях. Трябва да са последователни, дисциплинирани и упорити при защитата на интересите на хората. И нещо много важно – никога да не допускат разминаване между думи и дела.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/7/17 20:06

    Еталон?!?! Ха ха

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/7/17 20:46

    Moje i shablon...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/7/17 20:48

    Работете за прогреса на областа и за хората тук ,така че да не се робува повече на крадливия,корумпиран,третополов катун софия

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/7/17 22:52

    Бля,бля.....голям смях

    ОтговорИзтриване
  5. Маркс12/7/17 08:27

    Назми, ти си

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/7/17 09:01

    Абе, бат Назми. Кви са тези приказки като на кандидатстващ за нова работа в АПК. Мислиш ли, че някой ще те слуша, а и ти мислиш ли, че има кво да им кажиш.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/7/17 12:59

    Стар комунист е, а не като другите бояджия!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/7/17 14:24

    Кърмаза е универсум .и при Хитлер щеше да е актуален.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/7/17 14:44

    nazmi e to4en 4ovek

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/7/17 16:35

    До 14.24

    Вярното-човек партия, човек оставящ следа след себе си, човек държавник!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.