Над 50 жители на кирковското село Еровете излязоха на протест, заради остарелия мост, който е единствената им пътна връзка със света. Протестиращите заявиха, че искат незабавен ремонт или ново съоръжение, което да ги свързва със света, предаде репортер на 24rodopi.com.
"Този мост е строен преди около 15 години, вече е остарял. Не можем с колите си свободно да се придвижим до селото. Вече и линейките не искат да минат от тук, за пожарните коли пък да не говорим. Не искаме връзката ни със света да се губи заради този стар мост. През лятото, когато гурбетчиите се приберат от чужбина, броят на семействата живеещи тук нарастват на 100", коментира пред 24rodopi.com Селим Мехмед от Еровете.
Протестното шествие тръгна от моста над река "Върбица" и продължи до главния път за Златоград и Гърция.
Полицията прегради пътя на протестиращите и не допусна затваряне на пътя за Гърция.
Жителите на Еровете имаха намерение да блокират тази важна пътна артерия, за да бъде чут гласът им.
След началото на протеста на място пристигна кметът на Община Кирково Шинаси Сюлейман. В разговор с протестиращите той заяви, че подготовката за ремонта на моста е започнал и е необходимо време. Към края на протеста, който продължи около час, хората от Еровете поканиха Сюлейман на чаша студен айран.
Мостът, с дължина 130 метра, е построен преди 45 години и свързва селото с главния път от Кърджали за Златоград.
Преди десетина години платното е бетонирано, за да може да поеме леки автомобили и линейки. Както вече 24rodopi.com писа, сега по него има много дупки, а някои от носещите въжета са скъсани.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/7/17 15:31

    Дпс то ако го направи, направи ако не Дост ще го направи.В същото село преди няколко месеца Дост ремонтира покрива на джамията нищо чудно зад тази стачка да са те......

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/7/17 16:34

    Протести ще има и в селата Китна и Могиляне против начина на разпределение на парите за инфраструктурата на района.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/7/17 16:49

    Преди години заради ниските изкупни цени на тютюна хората поискаха за половин час да блокират пътя за гърция общината не им разреши. Сега пак правят същото. Е разрешете им на хората проблема или им дайте да блокират пътища та да види целия свят. Значи в тази община хората трябва да са винаги с наведени глави пред вас

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/7/17 16:53

    Овцииииии, вашите ви го ръгат от всякъде.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/7/17 20:18

    Ремонт на джамия - 2000 лв. Ремонт на мост 250 000 лв. Ха сега де! Да види ДОСТ и с нещо сериозно, а не с лигавничета. Хайде Лютви ти си на ход! Абе къде се изгуби тоя?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/7/17 10:02

    Лютви агата като ДПС председател е извършител на строежа на моста .като върне комисионите може да се изгради нов мост.Ако се възполза от ортака си Бахри могат и бетонов двупосочен да строят.Време им е да върнат взетото като ДПС апаши.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/7/17 10:23

    Нека това да бъде сигнал за общинските и държавните управници,че вече не живеем в 19 век.Хората видяха и се убедиха,че само с голи обещания нищо не става.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/7/17 13:45

    Абе то в село Еровете живеят само няколко олигофрени, те за нищо не стават така или иначе, за какво им е мост, нека да си тръгнат в Гърция , тая река ги отделя от България , всичките там приличат на мангали,, ние много ли пари имаме че да ни е грижа за тях???

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.