Част от покрива на емблематичен хотел в Смолян рухна днес след поредните дъждове в родопския град. Според очевидци, първо се е чуло силен шум, след което полетели отломки от покрива на хотел „Соколица", който не функционира от няколко години, но бе едно от „бижутата" през соца. За радост, компрометираната част е към ската и няма пострадали хора и коли, съобщават колегите от 24smolian.com.
Сигналът за рухването в пожарната е получен малко след 18:30 ч., като на място е направен оглед от служителите на МВР. Те ще препоръчат хотелът да бъде огледан от специална комисия, която да прецени какво ще е бъдещето на десететажната сграда.
„За момента на лицевата част на хотела няма проблеми и нужда от обезопасяване, проблемът е в задната част на хотела, където има дървета и скат", коментираха пожарникарите.
 Хотелът не се поддържа от години, като видимо покривът е обрасъл с растителност, а част от облицовката му е отлепена. Преди години той бе продаден на местен бизнесмен, но след като не погасяше вноските си по кредита, той бе взет от банка, чиято собственост е в момента.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/7/17 07:57

    Банката да не би да няма задължение да го поддържа поне да е безопасен за околните? Да се вземе от банката!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/7/17 10:04

    Kat stava duma za tozi hotel vse se sehtam.za moy poznat.mladen.koyto se hvirlil ot posledniya etaj.na sokolitsa
    i-beshe ostavil belejka.4e sidebnata sistema e bila vinovna.za tazi negova postipka.ii toz deto skoci ot tozi hotel i ubi .maykata na deteto si.imashe togava dete.otneya.kakvo stana tva dete naime.madlen.dirjavata poomaga li mu?-na kolko godini e?....((((

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/7/17 13:01

    Къде е държавата ???? Щом банката е собственик, нека да я задължат да я поддържа и ремонтира! Обикновените хора ги тормозят и глобяват за лоши фасади и сгради! На това му казват пропаднала държава и власт!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.