Областният управител Никола Чанев прие президента на „Серта интернешънъл“ Ксавие Мажорел, който е на посещение в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.
Холдингът управлява едно от структуроопределящите предприятия в града – завода за хидравлични изделия „Пневматика Серта“. Понастоящем дружеството наброява 610 души персонал, непрекъснато увеличава капацитета си, а наскоро предстои и изграждането на нова производствена площадка. Областният управител изтъкна доброто взаимодействие на държавната администрация с ръководството на фирмата и ключовата роля на „Пневматика Серта“ за икономическото развитие на Кърджали. Той запозна френския гост с дуалното обучение, което стартира в завода с ученици от професионалните гимназии „Васил Левски“ и „Капитан Петко войвода“.
„Това е пилотен модел за Кърджали, за чието осъществяване посредничихме активно. Надявам се той да даде добри резултати и да получи устойчивост, каквато е практиката на Запад“, каза Чанев.
На срещата присъстваха изпълнителният директор Вълчо Петков и финансовият мениджър Красимир Паскалев, които заявиха, че предприятието има готовност да изпраща стажанти и в чужбина. Те споделиха, че проблемът с кадрите е сериозен за повечето направления в индустрията и дуалното обучение е един от добрите варианти за справяне със ситуацията. В хода на разговорите областният управител представи проекта за изграждане на индустриална зона в района на летището, който получи одобрението на икономическия министър и който ще има положителен ефект върху инвестиционния климат в региона.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/7/17 17:00

    Когато започнат да дават заплати като Теклас ще имат работници.
    Аз рабоитя от 8 години в Теклас. Заплата ми е 1000 лева.получава допълнително по 150 лева ако не осъставам от работа.Миналата година получих една заплата още.тази година ще получа 2 заплати допълнително едната взехсега и другата края на годината.2018 година ще получа три заплати още а 2019 - четири заплати.обещават и дават.а учените хора взимат много повече.който не вяярва да провери ако има роднина.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/7/17 18:02

    За 600лв заплата ще имате да търсите хора.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/7/17 18:20

    Trqbva po modela na tekkas da trugnat sas bonus zaplati,inache s tiq 540 lv chisto srartovo sa za nikade prosto,she ima da si tarsqt

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/7/17 19:48

    до 17.00 Артик, ти си патрон Ба...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/7/17 20:11

    Има да си търсяаааат... Ама няма да намерят. С тази тежка работа и мижави заплати (говоря за обикновения работник). Ние се трепем вътре в цеховете. Майката ни се *** за едни 600-700 лв. А тези в офисите вземат по няколко хиляди лева заплата. Началниците и те са едни некадърници. Знаят само да тормозят работниците. Само гледат да те прецакат. Особено ако си нощна смяна.
    Карат те да връщаш часове. След 5 нощни смени, отиваш една Събота да бачкаш 5 часа за без пари. Премиите да не говоря. Веднъж на 6 месеца пускат едни 250 лв., от които ти режат, ако си бил в болнични. Завода върви на долу в последно време. По-добре да го продадат на Теклас, та и ние да видим някой лев.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/7/17 20:32

    mnogo tochno kazano ot po gornite komentari +1

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/7/17 21:56

    Теклас там работят предимно турски цигани и некои друг помак .С цигани не се работи ако ще и 5000лв да ми дадат това са мръсно племе .

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/7/17 22:14

    Очакваме областният да покани и шефовете на Дженерал Мотърс и Боинг !На пазара желаещи за работа много - червени, зелени, с костилки и без , с обвивки и калъфки, наливни и насипни ! Елате инвеститори WELKOME to KARDJALI !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/7/17 00:13

    Аз работя,4години в ТЕКЛАС и взимам чисти 730лв+150лв бонус и с месаота става 1300лв

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/7/17 09:30

    ВСЕКИ ДА СИ НАПРАВИ СМЕТКАТА 80% ОТ МЛАДИТЕ ОТ ОБЛАСТТА СА В ЧУЖБИНА
    РАБОТОДАТЕЛИТЕ КОИТО ИСКАТ ДА ИНВЕСТИРАТ ДА ДАДАВТ ХУБАВИ ЗАПЛАТИ И ТЕЗИ МЛАДИ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ КАДРИ БОЛ ПАРИ НЕМА

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/7/17 12:59

    Az sam v teklas ot 7 godini ,tozi mesec poluchihme 13 zaplata,vzeh 3500 lv chisto ,2 zaplati plus mesaita plus bonus 150 lv,dekemvri pak dve zaplati,a 2018 na 3 meseca po zaplata otgore,kade varvish pnevmatika,ima da si tarsite hora,no nqma koi da vi doide na snemi da raboti v proizvidsto za 550 lv chisto startovo,nachalnicite v pnevmatika she si rabotqt mai veche

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/7/17 14:29

    Активност! Активност ! Активност ! Присъствие в медиите. Присъствие в медиите !Присъствие в медиите. Резултат - НИКАКЪВ !
    Затова държавата е на такъв хал.Хубава страна - лоша държава! Трябва да променим държавата на следващите избори и да живеем добра в страната и родината си!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/7/17 19:05

    Българските бачкатори в родината на СЕРТА получават 1800 -2000 евра на месец.......с тия мизерни заплати от 600-700 лв да им бачкат семействата от администрацията и техните деца за тия заплати.....пропадналата България не е страна членка на ЕС,а на третия свят с тия мизернизаплати и ново излюпени капиталисти

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/7/17 19:23

    Няма закони,няма синдикати,няма държава!В завода се работи на четири смени...пари няма.В кое друго предприятие в България като започнеш първа смяна се работи 10 дни без почивен ден?Няма такова освен Пневматика.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен5/7/17 21:05

    Г-н Мажорел; Г-н Петков; Г-н Паскалев; Вие как бихте изкарали месеца с 500-600 лв. заплата.Или само трябва да сме ''ГОРДИ''че работим в тази фирма ; според Г-н Мажорел Ама в магазина И сиренето е с пари

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен6/7/17 10:32

    Така никой няма да ви чуе. Заспал народ. Защо не реагирате по друг начин, страх ли ви е?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.