Да се подобри спешно работата на граничните служители на ГКПП „Маказа", за да не се допускат огромни опашки и часове чакане на пункта. За това призоваха с декларация общинските съветници в Кирково.
„Изразяваме своето притеснение, относно натоварения трафик на контролно - пропускателен пункт с Гърция „Маказа – Нимфея". По данни на ГД „Гранична полиция" в разгара на летните отпуски на денонощие преминават хиляди автомобили. Образуват се километрични опашки, като в разгара на лятото пункт „Маказа – Нимфея" е вторият по натовареност след Кулата. Освен от българи проходът се използва масово от румънци и украинци, за които той е най-пряката връзка с плажовете на Бяло море.
Оказа се, че „Маказа" е най-натовареният граничен пункт след Кулата, но с далеч по-малки пропускателни възможности. Обработката на документите отнема много време вследствие на работата на служителите на пункта. В тази връзка, за да се избегнат големите струпвания  на коли и изчакванията от около два часа, е необходимо да се потърси резерв във времетраенето на обработката на документите и подобряване организацията на работата на граничните служителите", посочват в декларацията съветниците в Общинския съвет в Кирково.
24rodopi.com
Четете по-късно в 24rodopi.com:
Защо с изключение на полицията, другите държавни институции са глухи и слепи за проблема на цяла България и на цяла Румъния, наречен "Пътят през Маказа"




Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/7/17 14:44

    До три дни ако не се реши този проблем пледлагам целия общински съвет да си подаде оставката. Ха да ви видим какви мъже сте.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/7/17 14:56

    Сериозно ли мислите, че с приемането на декларации проблемите се решават.Този проблем всъщност не е ли в компетенцията на държавата.Защо мислите, че той ще се реши, като дадете съвети на някого как да работи. Нима тези служители нямат ръководство и то не знае и не търси решения. Изглежда ми смешно хора извън сферата да пишат декларации по такъв проблем.Нужно е професионално решение и то е в компетенциите на професионалистите. Стига вече сме разбирали от всичко.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/7/17 15:24

    Пращайте ги тези статии на министъра на регионалното развитие и благоустройството с копие до Б.Б.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/7/17 15:36

    Б.Б. в момента е в Гърция за решаване на подобни проблеми, свържете се с него.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/7/17 16:29

    Покажете декларацията кои съветници са подписвали...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/7/17 17:51

    До коментар 14-56 напълно сте прав...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/7/17 18:24

    До кой орган е адресирана тази декларация или просто се обозначават, че съществуват.Котрола е дейност на двете държави или това не ви е известно.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/7/17 18:31

    да се подобри спешно работата на съветниците да видим те как си приемат решенията за колко минути си ги обработват СМЕШНИЦИ

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/7/17 18:54

    Стига жлъчни коментари, вярно, че не е в компетенцията на съветниците, ама от някъде трябва да се почне. Четири години вече някой от "компетентните" нещо направи ли?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/7/17 20:31

    Къде е БЧК да раздана течности И общината ако не от ДОСТ ще раздаваме

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/7/17 08:09

    Хората работят, ама граничния пункт е тясен.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/7/17 09:07

    Започнете го от някъде, де. Това вашето е от никъде. Когато някой пише нещо, особено авторитетен орган като Общински съвет, трябва първо да знае с каква цел го пише, до кого го пише и какво иска да каже. Не е сериозно иначе. А че вие сте се взели насериозно , то е ясно. Тогава правете достойни за авторитета ви неща.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен14/7/17 10:12

    Проблемът не е в служителите, а в инфраструктурата на ГКПП. Самият пункт не е предназначен да поема такъв голям пътникопоток.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.