Със силен кърджалийски финал при мъжете приключи първият турнир за сезона от Националната верига на България по плажен волейбол за жени и за мъже, провел се в Пловдив-
Пясъчните битки бяха за разпределение на наградния фонд от 8 000 лева.
Състезанието при мъжете завърши с грандиозен финал между двете кърджалийски двойки при мъжете – капитанът на „Арда” Невен Нешев, който се върна на плажното поле след три години отсъствие, и партньорът му Делчо Раев надвиха съгражданите си в тайбрек в изключително оспорван мач и резултат 22:20 Николай Колев и Димитър Калчев, които останаха втори в класирането. Трето място зае дългогодишният шампион на България Милен Стоянов от Варна и неговият партньор Калоян Канев.
При жените първенци станаха националната двойка Светла Ангелова и Ирена Мишонова, а техни подгласнички са пловдивската двойка Десислава Николова и Симона Николова. Трета е двойката, която преди седмица спечели турнира за купа „Емона“ в Кърджали Никол Дулева и Лора Славчева.
„Това беше изключително силен турнир за мъже и жени и доказателство за това е участието на толкова много и силни отбори от цяла България. Толкова оспорван финал на мъжки турнир в последните пет-шест години въобще не е имало в страната. И както винаги в последните години играят плажен волейбол 20 български двойки мъже и накрая две кърджалийски двойки достигат на финал”, каза за медиите председателят на комисията по плажен волейбол към БФВ Милко Багдасаров.
Наградата Купа „Пловдив“ бе връчена от зам.-кмета на община Пловдив Георги Титюков. Милко Багдасаров, като председетал на комисията по плажния волейбол, изказа специална благодарност на Илия Динков, президент на „Марица“ Пловдив, който е и главен организатор на турнира.
24rodopi.com

  
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.