Отговорът е днес! Разпитват трима свидетели по делото срещу Наджие и Исмаил

На трима свидетели ще разчитат адвокатите на Наджие и Исмаил Муса, за да опитат да ги измъкнат от затвора или поне да намалят присъдите им по обвинението в предумишлено убийство на бебе. В Окръжния съд в Кърджали днес ще бъдат разпитани бащата и лелята на двамата обвиняеми, както и мъжа, който открива трупа на детенцето, захвърлено в храсти до обществена тоалетна в кърджалийския квартал „Възрожденци”.
Както вече 24rodopi.com писа, магистратите отложиха делото за 12 юли по искане на защитата именно, за да бъдат разпитани единствено тези трима свидетели.
Майката на мъртвото бебе е под домашен арест. Брат й Исмаил пък ще бъде доведен от затвора в Пазарджик, където изтърпява най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража".
Припомняме, че случаят разтърси Кърджали в началото на май м.г. Трупът на бебето бе открит увит в калъфка от възглавница и поставен в найлонова торба в храсти край обществена тоалетна в района на бившия комбинат „Сердика" в квартал „Възрожденци". По-късно като извършители на деянието бяха задържани Наджие и Исмаил.
27-годишната кърджалийка живеела на съпружески начала с М.Н. в Кърджали от 2007 г., като от съвместното им съжителство имали три малолетни дъщери. През септември 2015 г. обвиняемата разбрала, че е бременна, но по това време не били в добри отношения с М.Н. и живеели разделени. Тя се притеснявала, дали той ще припознае четвъртото й дете, и се страхувала да не упражни насилие върху нея, защото бил много ревнив. Поради тази причини обвиняемата не споделила с никого за  бременността си, като твърдяла, че е болна.
На 24 април м.г. Наджие М. родила сама бебе от женски пол в апартамента на леля си в Кърджали. Същия ден тя оставила дъщеря си в спалнята на жилището, почистила и се прибрала при трите си деца, които били в друг апартамент. На следващата сутрин отишла на работа в цех за пакетиране, като през обедната почивка ходила до бебето, за да го нахрани. Тя продължила да полага по този начин грижи за трите си деца и новородената си дъщеря в продължение на една седмица.
На 30 април брат й Исмаил М. отишъл в апартамента и видял бебето, покрито с одеяло. То било живо и издавало звуци. „Обвиняемата Наджие М. предложила на брат си да оставят бебето вечерта до тоалетна в кв. „Възрожденци" в Кърджали, близо до бившето млекопреработвателно предприятие, като не искала близките й да научат, че е родила дете. Обвиняемият Исмаил М. приел предложението. Същата вечер, около 21 часа, обвиняемата нахранила бебето с мляко, завила го в бяла калъфка за възглавница, сложила го в найлонова торба и го дала на брат си да го носи по пътя. Когато стигнали до уговореното място, обвиняемата Наджие М. посочила на брат си да остави бебето на земята, в тревата, близо до дърво и до двуметрова метална ограда, обрасла с храсти. Обвиняемият го извадил от торбата и оставил бебето, завито с калъфката. След това двамата се прибрали в домовете си", посочват от прокуратурата.
Трупът на бебето е бил открит на 2 май от клошар, който търсел отпадъци в близките контейнерите. По делото е установено, че от 21 часа на 30 април 2016 г. до неустановен час на 1 май 2016 г. е настъпила смъртта на детето, поради общо охлаждане, в резултат на въздействието на ниски температури на околната среда върху организма на бебето, се посочва в обвинителния акт.
От 15 до 20 години затвор или доживотна присъда ще иска прокуратурата за двамата извършители на деянието. Присъдата по делото не бил следвало да бъде редуцирана с 1/3, посочи окръжният прокурор Желязко Стефанов.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/7/17 08:54

    I'ma hora koito godini na red chakat da im se rodi bebe I Pak ne stava horata te opitvat s kakvi li lekarski pomoshti invitrota na razlichni bolnici harcat mnogo pari koito ocenqvat tova neshto koeto se pridobiva imeto "semeystvo" Pak tezi bez sarcati mangali vmesto da se radvat na rodenoto I'm dete te bez jalostno go ubivat I Na snimkata pokazvat che momcheto plache tova syjalenie li e naistina ili strah che moje dosta godini da izleji v zatvota

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/7/17 09:02

    Мазните и гадни политици побъркаха хората.Всички престъпления са плод на най-трудната професия ДЕПУТАТ !!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/7/17 09:37

    сега защо плачете?защо не го дадохте в дома за отглеждане?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/7/17 10:08

    Редно е и бащата на бебето да гние в кенефа.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/7/17 14:09

    Бащата е брат й, т.е обвиняемия.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/7/17 14:32

    Тия прокурори и съдии кви са бе,цял квартал знаеше че е бременна, лично минчо се хвалеше че най после чака момче, ама найси, момиче излезна, и да погнат майката на минчо, всички казват че тя е лоша и тя го е измислила най вероятно

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/7/17 21:23

    14 32 koyto iska toy da izmisli taya kurva nali e mayka kak moje da go ubie alito mijit i ne e li vinoven asto ne e v zatvora i toy nay golama vina ima nadcie vyarno ce i brat mu e vinoven ama ne kolkoto kurvata nadjie na girloto noj da i uprat ne bivase da dade nevinnoto dete pik nie govorim ce samata tya e pricina na smirtta ne evinnoto i bebentse

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.