Той обръща гръб на светския си живот, за да заживее като аскет. Може би ще го наречете странник. Полицай в Русия, човек от службите за сигурност там, семеен, богат, пътуващ по света. Човек, който обаче обръща гръб на светския си живот, за да заживее като аскет в България, Русия, Индия, Тибет.
Владимир Овсянников е на 44 години от руския град Калуга. Той е възпитаник в принципите на руската военна служба. Роден в семейството на милиционери, днес той е избрал да прибере полицейската значка в шкафа и да замени униформата с роба.
Така Владимир се впуска в търсенето на отговори - колко труден е изборът на духовната пред материалната страна. Репортаж за живеещия на 20-ина км от Кърджали, в пещерата Утробата, излъчи Нова тв тази сутрин.
Както вече 24rodopi.com писа, пещерата Утробата над кърджалийското село Ненково се уреди със собствен жрец още преди 5 години. Владимир стои и медитира в труднодостъпната скална хралупа. Казва, че има тибетско монашеско посвещение и съвсем не е толкова млад, колкото изглежда. На 44 години е, но енергията тук му давала силата да се подмладява на клетъчно ниво.
Спомня си, че когато за първи път посетил пещерата, спал 12 часа непробудно. Щом се събудил, усетил съвършено ново състояние. Една нова и непозната сила започнала да зрее в него. След това нямал усещането нито за изтощение, нито за слабост. Решил да се върне и да експериментира чрез медитация и звукоизвличане. Така установил, че Утробата има свойството да регулира енергиите в човека.
За себе си Владимир Овсянников разказва, че по неведоми пътища стигнал до България. Родом е от град Калуга. Има икономическо и юридическо образование. Тъй като отрасъл в семейство на милиционери, логично професионалният му път преминал през служба в правоохранителните органи на Русия. Работил известно време към милицията и националната безопасност - противодействие на насилието. По-късно бил съветник по сигурността на покойния вече руски патриарх Алексий Втори. Споделя, че една командировка до Индия изиграла решаваща роля за неговия живот.
През 2005 година се срещнал с Далай Лама и чудотвореца Сай Баба. "Това са хора с невероятни знания за устройството на света и човека и как могат те да бъдат урегулирани, за да не са в противоречие, а в хармония", вметва Владимир. По препоръка на Далай Лама руснакът бил отведен в Тибет.
Посетил Непал, откъдето бил заведен в тайните тибетски манастири.
Именно там чул, че светът е сътворен на енергийно ниво в четири пещери Утроби. Едната се намирала в Алтай, втората в Хималаите, третата била някъде в Южна Америка, а четвъртата на Балканите и по-специално в България. На изпроводяк тибетските монаси дали на руския си гост един дървен жезъл, гравиран с тайнствени писмена. А на неговия въпрос за какво служи, му отговорили, че сам трябва да разбере. "Казаха ми още, че на този етап чистотата на моето сърце и разум отговарят точно на този предмет. Жезълът е нещо като еталон, който да напомня, че не бива да съм под него, а да се развивам", още търси обяснение за смисъла на подаръка Владимир. Според него обаче тибетските вълшебници някак си са провидели, че той ще намери Утробата в България.
По това време Овсянников започнал да се интересува от хора и места с екстрасензорно въздействие и да търси доказателства за него. Наскоро група московски учени, с които работи съвместно, посетили българските светилища Татул и Перперикон. Те му заръчали непременно да дойде, за да изследва достойнствата им в енергийно отношение.
"Дадоха ми снимки, справочници, които аз сложих в едно чекмедже и забравих. След точно шест месеца случайно го отворих и щом ги видях, получих силното усещане, че непременно трябва да посетя България", разказва Владимир.
Така стигнал до Утробата през лятото на 2012 година.
Влязълв пещерата и веднага усетил невероятната й сила. Обходил я от край до край. Когато стигнал до дъното на нишата, с изумление открил, че има отвор с кръгло уширение. По думите му усетил, че той бил издялан за поставянето на някаква реликва. Положил там тибетския жезъл и той съвпада като ключ в ключалка.
Сега Владимир Овсянников посещава пещерата често. Пътува до Москва и отново се връща.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/7/17 09:47

    В Русия съм, в Русия съм...както би казал бай Шиле...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/7/17 12:35

    този мошенник е от няколко години там, събира пари от посетителите и вече е обсебил пещерата, намерил е бизнеса си в българия и ако някой не му даде някакви пари се ядосва много, събира такса посещение повярвайте аз бях там и видях.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/7/17 12:43

    моля да се вземат мерки спрямо този човек.той пречи на туристите като си е сьздал свои правила и не допуска хората спокойно да видят пещерата.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/7/17 13:14

    Посещава пещерата когато събира групи по Интернет ,местните разказват,че си блъскал главата в скалата и предсказва зачатие ,едва ли не непорочно и събира пари,жиее във Възрожденци.Много хора са го гонили но той пак се връща кагато си организира групите.Човека си е намерил бизнес това е всичко.Като събере пари зимата ходи при семейството си.Бизнес с държавна собственост е тава.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/7/17 14:02

    Този отдал се на природата гуру миналия ден пазаруваше от голяма верига хранителен мгазин и си личеше, че е напълно изпляскал. Аз ще ида да живея на Перперикон и ще се обява за жрец на областта.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/7/17 14:49

    Събира иска си пари

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/7/17 18:03

    Вместо да алармирате и изискате градските власти да се намесят и да изгонят този човек от туристически обект "Утробата" вие му правите реклама. Може би утре и вашата статия ще е на таблото пред пещерата, на което Овсянников е е сложил всичко изписано за него. Много ми е интересно когато статията е подписана с "24rodopi.com" не е писана от човешко същество ли??? Ако все пак има човешка /журналистическа/ намеса вместо да преписвате вече известни неща /притчи/, идете на място, снимайте , почувствайте /ако все още знаете какво е това/. Вече не мога да водя гостите ни в пещерата защото все някой се преражда в нея и вика от там: родих се, родих се, родих се... А ние не родените чакаме долу пред входа и за да не ни е скучно четем от таблото чудесата на един само настанил се гуру. Апропо, той плаща ли данаци на общината?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/7/17 18:33

    Моля властите да вземат мерки за осигуряване на достъпа на туристите до една от най-ценните ни природни забележителности. От няколко години този човек завладя пещерата и се държи като самопровъзгласил се нейн собственик. Поставил е табели за съмнителни ритуали, пречи на туристите като натрапва своите вярвания и постоянно присъствие. Така се вреди и на туристическия имидж на Кърджали, който и без туй тепърва прохожда.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/7/17 19:08

    Да заблуждаваш хората и да събираш пари от пещера ,която е държавна собственост е престъпление! Този самопровъзгласил се "тракийски жрец" продава "талисмани" ,които уж зарежда в пещерата .Наивните купуват. Постоянно проси пари във Фейсбук - в момента например иска някой да му даде 2000 евро , за да посрещне рождения си ден в някаква пещера в Перу .А преди това търсеше момичета доброволки , които уж щели да заченат от молитвите и техниките му в пещерата. Как за толкова време никой не потърси сметка на този човек, който се е самонастанил там и прави каквото си иска ??? Парите , които незаконно събира от такси и продажба за талисмани и други "заредени" с енергия предмети няма ли да заинтересуват поне Икономическа полиция и НАП??? И как един руснак от Калуга се превърна в тракийски жрец пазител на пещера Утробата???

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/7/17 19:11

    Родопи , как може да публикувате подобни измислици? По добре да бяхте направили едно журналистическо разследване за този Тракийски жрец от руски произход и парите , които с измама взема от наивните хора!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/7/17 08:09

    Никой нищо няма да направи,утре ще бъде забравена статията пак и този ще продължава да вандалства.Преди години се опитахме да го махнем.......
    За пещерата музея продаваше билети.Общински съветник кара туристи горе всички знаят,някой да е направил нещо?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.