Преброяване на домашните любимци на територията на Община Кърджали и създаване на регистър на домашни и безстопанствени кучета. С това решение излезе на първото си заседание Комисията за овладяване популацията на безстопанствените кучета. Припомняме, че работната група бе създадена по идея на кмета инж. Хасан Азис за хуманно изчистване на улиците от скитащите животни.
Неин председател е зам.-кметът Мюмюн Али. В състава й влизат регионалният директор на Агенцията по храните Георги Грозев, гастроентерологът и бивш общински съветник д-р Марин Мухтаров, общинският съветник Мехмед Мехмед, общински експерти, ветеринари и природозащитници.
Още на предстоящата среща с кметовете на населени места един от водещите акценти ще бъде именно преброяването на кучетата. За броя на домашните любимци в града ще се търси съдействие от домоуправителите. Резултатите трябва да бъдат ясни до края на месеца.
Участниците на срещата бяха единодушни, че овладяването популацията на безстопанствените кучета може да бъде решено, само ако институции и граждани си посредничат.
„Като следваща стъпка се надяваме поетапно да бъдат кастрирани и чипирани бездомните кучета. Вярваме, че кърджалийци ще покажат съпричастност за решаването на този социален проблем", съобщи след срещата зам.-кметът Мюмюн Али.
Второто заседание на работната комисия е насрочено за 28 юли.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/7/17 13:49

    USHESTAM KOY SHTE E SLEDVASHTIA KANDIDAT KMET

    ОтговорИзтриване
  2. Смешки4/7/17 13:51

    Това куче ти ли, га стане обадете ми се

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/7/17 13:53

    prodaljavayte se taka da rabotite g-n ALI POZDRAVLENIA OT VAZDROJDENTSI

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/7/17 14:03

    Само експерти

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/7/17 15:12

    защо само кучета ще броят, ами кучките.....те са на всеки ъгъл

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/7/17 15:30

    Браво, кмете!Най- после да решите да направите нещо по този наболял проблем.Надявам се тази идея да не остане само на хартия, за да могат да се усвоят някакви пари. Чакаме и изграждането на приют за кучетата. Имате подкрепата ни, Кмете!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/7/17 15:34

    от експерт нагоре...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/7/17 15:46

    Същото може да направи и сина на нашия Хасан, за хуманно изчистване на улиците от скитащите животни. Или да ги транспортира всички псета до с. Глухар. От там нататък така или иначе започва община Кърджали. Бъктък яв! Преди два дена пак имаше ухапан човек.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/7/17 17:34

    И котките не са малко...

    ОтговорИзтриване
  10. v cebel kucetata sa povece ot dezata v parka

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/7/17 21:34

    Кой ще глобява собственици на кучета които се движат свободно из улиците и сеят зарази.Ако няма глоба ефекта е нулев.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/7/17 23:49

    Darjavna mafia!
    uuuuuuuuuuu!
    Ami dosega kakvo sa pravili tesi reptili?!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/7/17 10:00

    До 13.53 ч. - Граматиката, ступит, граматиката, а после похвалите, че става малко конфуз!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.