В неделя в ардинското село Млечино се проведе традиционният селищен събор, организиран от местното кметство и читалище „Любен Каравелов". На празненството дойдоха жители от околните села. Проявата уважиха и гости от Турция, Белгия, Холандия, Англия. Всички те дойдоха в родното си място, за да се повеселят заедно и да се разтъжат.
Събитието уважи и ръководството на община Ардино, както и областният председател на ДПС инж. Изет Шабан и общинският лидер на ДПС в Кирково д-р Ерджан Фърънджъ, който бе специален гост на празника.
След 20 години 71-годишният Георги Начев, бивш полицейски инспектор в Млечино през 80-те години на миналия век, бе дошъл на събора от пловдивското село Искра. Заедно с него бяха и синът му Ангел и дъщеря му Мария. „След десетилетия отново съм в Млечино. Тук минаха най-хубавите години от живота ми. Млечинци и родопчани са изключително гостоприемни хора. Никога няма да забравя Млечино", заяви развълнуван бившият полицай.
Празничната програма включваше спортни и културни мероприятия. Имаше турнири по футбол на малки врати и шахмат. Бяха показани най-добрите ястия от района в кулинарна изложба.
За доброто настроение на млечинци и гостите се погрижи местният музикален талант Ердан Чауш.
Гюнер ШЮКРИ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.