„Това е политическа нападка от страната на БСП. Хората от квартал „Боровец“ спазват Наредбата за обществения ред“, заяви общинският съветник Алтънай Халил по време на днешното заседание на Общинския съвет.
Припомняме, че на 13 юли от БСП в Кърджали повдигнаха темата за музикалния тормоз, който жители на квартал „Боровец“ оказват на живеещите в квартал „Байкал“.
„От известно време в офиса на БСП в Кърджали постъпват сигнали, свързани с шумни и ежедневни тържества, провеждани в кв. „Боровец", които нарушават обществения ред и буквално подлагат на тормоз стотици граждани, живеещи в кв. „Байкал". С изненада научаваме, че всички тези шумни тържества, независимо по кое време на денонощието се провеждат, са с разрешение, издадено от Община Кърджали", твърдят общинските съветници от БСП.
Бившият съветник на областния управител по етническите и демографските въпроси отбеляза, че за сериозни проблеми може да се говори в други градове, където сватби имало до сутринта. В „Боровец“ след 22.00 часа е тихо и законно, каза Халил (на снимката).
24rodopi.com
Как БСП вкара гол на ДПС в Общинския съвет в Кърджали! Признават ли от Движението, че съветниците им са слаби и имат нужда от консултанти? Или може би така нар. „Обществен съвет към Общински съвет“ е опит за коалиция „БСП-ДПС“?

Четете по-късно в 24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/7/17 16:18

    Ех Алтънай, "след 22 часа в Боровец е тихо и законно" - а до 22 часа е шумно и незаконно ли?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/7/17 16:42

    Ферди и Алтънай станаха съветници чрез преференции значи имат подкрепата на хората

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/7/17 17:08

    Вчера, 16.07.2017 г., след обяд маанетата от "Боровец" се чуваха доста силно в цялата централна част на глада и в "Байкал".

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/7/17 17:42

    Хората от квартал „Боровец“ не само,че не спазват,спазват "Наредбата за обществения ред“,но продължават грубо да я нарушават! Така например на 15.07. от 13,50 до 17,00ч.се чуваше много силен шум от няколко места.Това е време в което съгласно Наредбата не трябва да се вдига никакъв шум/14,00-16,00ч/.ФАКТ! Кога от Общината и органите на реда ще започнат да си изпълняват функциите по опазване на реда? Това безобразие продължава години наред и всичко се прави демонстративно с чувство за безнаказаност.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/7/17 17:52

    На ушите си ли да вярвам или на г-н Халил...........

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/7/17 17:52

    Ay siiga ba ha ha ha

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/7/17 18:02

    Гарван гарвану око не вади!

    ОтговорИзтриване
  8. Петър Петров17/7/17 18:17

    Ами какво ще кажете за системния тормоз във Възрожденци между блоковете 2 и 9 от музика до късни часове,след 22,30 ч. от циганските сватби в продължение на 2 вечера почти всяка седмица.При запитване кой им е разрешил,оказва се че с разрешение и благоволението на кмета,нали са му избиратели.Дали ще бъде приятно на кмета под прозорците му да свири циганската музика над допустимите децибели, особенно сега в тези задушни вечери,да не можем да си отворим врати и прозорци?Но той е далеко от Възрожденци,пука му,ние да му мислим.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/7/17 18:43

    АЛТАНАЙ НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА СЛЕД 22.00 ЧАСА САМО МОЖЕ ДА СЕ СВИРИ НО ТОЛКОВА СИЛНО ЧЕ ЧАК УШИТЕ ТИ ЗВЪНЯТ ЩО ЗА СЛУШАНЕ НА МУЗИКА Е ТОВА. НИКОИ НЕ Е ЧЕ СЕ ВЕСЕЛЯТ НО МОЖЕ ДЕЦИБЕЛИТЕ НА МУЗИКАТА ДА БЪДАТ ПО НИСКИ ДА СЕ ЧУВА САМО ОТ ХОРАТА КОИТО СЕ ВЕСЕЛЯТ НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ПРЕЧИ С ВИСОКАТА МУЗИКА. АЛТАНАЙ МИСЛИШ ЛИ ЧЕ НА ВНСЕКИ МУ Е ДО МУЗИКА И ВЕСЕЛИЕ.ИМА ХОРА С ТОЛКОВА ТЪГА В СЪРЦАТА СИ И ИСКАТ ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ С КАКВАТО И ДА Е МУЗИКА ЧОВЕШКО Е . КАК ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕМ ВЗАИМНО И ДА НЕ СИ ПРЕЧИМ НЕКА ДА СИ СВИРЯТ НО ПО ТИХО.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/7/17 18:47

    Админа, внимавай, не режи коментарите, много народ и българи и турци са потърпевши от циганската сган! Цяла България се надига, от безобразията им!
    Админа, учен си, ерудиран си, какво ще кажеш за онзи ЦИГАНИН в Германия, дето ритна женицата в гърба по стълбите, дето бил БЪЛГАРИН, пък искал преводач на турски!
    ДА СПРАТ ТОРМОЗА С ЦИГАНСКИТЕ СИ МУЗИКИ И ВИСОКИТЕ ДЕЦИБЕЛИ!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/7/17 19:08

    о неразумний алтънай, защо се срамиш да се наречеш един от тях, или там е още средновековие, целият град чува тъпаните, ама нали трябва да мишкуваш и се опитваш да глухариш и важничиш.....

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/7/17 19:29

    Електората на бсп се състои от бабички и дядовци те не могат да понасят шум нормално е.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/7/17 20:39

    Съжалявам, господине но това, което говорите не е истина. Жителите на Боровец не се съобразяват и музиката кънти над целия пазар от петък на обяд та чак до неделя вечерта. Не можем да си чуем гласовете по дворовете от маанетата, които се пускат до дупка от квартала. Разбирам, че искате да защитите хората там, обаче не това е начинът.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен17/7/17 20:41

    С малко дете съм и живея близо до махалата. Музиката не спира следобед когато слагам детето да спи в събота и неделя. Това на нищо не прилича, ние глупаци ли сме или глухи, г-н Халил?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен17/7/17 23:15

    i v grada ima svadbi kina tovae bratya yuli avgus se tirpete malko horata idvat cak ot cusbina da si napravyat svadbite i harcat po 50000 lv nay malko horata si vzimat razreseniye ot opstinata viye govorite za pocivka bilgarite ne pravyat svadbi bez tuy idete na korort v septemvri nyama da ima svadbi

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен18/7/17 00:25

    Пълни глупости до одеве се чуваха, добре че заваля по-силно за да спрат.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен18/7/17 08:40

    Коя е тази вдясно! Някой познава ли я?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен18/7/17 10:21

    Като имат 50000лв да си наемат ресторанти и заведения или да се изнесат от града на някоя поляна по далеч от хората.Никой не им е длъжен да им слуша циганските музики, викове и крясъци.Няма ден, няма нощ, все е гюрултия от там.Ако не се сложи ред сега на тази цигания, ще започнат и да си правят шествия из града, за да ни показват "традицията си".Как въобще се позволява на хора, които над 80% от къщите им са не законни, не плащат данъци и здравни осигуровки, работят на черно и нямат принос към града ни да си разиграват така коня. Ако не се вземат мерки, ще ги вземем ние на края.И българи турци ни писна от циганският тормоз.Ще ви накажем на изборите ДПС.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен19/7/17 09:36

    keda e baykal,,borovets kade e stiga sas tezi zavistlivi nomera,i prestanete da gi naricate tezi hora sigani,vie cistokrivni bilgari,liste.....komentirey ve redaktsiqta drugite komentari gi publikuvate na onezi det gi naricat sigani....

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен19/7/17 21:44

    tova da go znae celiq grad i da go priznaqt nie ne se opredelqme kato sigani nie sme ot turtsi po turtsi zastoto izpovqdvamq kakvoto ni e zapovqdal korana i spazmame traditsiite na muslumanstvoto tova vece go zapometete v glavite si

    ОтговорИзтриване
  21. Сега въпроса е наистина мн деликатен но става въпрос за сватби не защитавам нито една страна понеже съм жител от квартала Алтънай има циганска болка но не с точност по бащина или майчина линия ,не ме засяга но шума трябва да се съобразява но...има села около града също има свирене по цял ден и по нощи но това не се чува от гражданите на гр .Кърджали но попитайте метовете от селата те ще ви кажат как са нещата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.