Иновативна операция, извършена от екипа на лекар от Кърджали, спаси 40-годишен мъж с аневризма в мозъка.
На 14 юли  Живко Маринов е подложен на сложна операция в столичната болница "Свети Иван Рилски". Лекарите го спасяват използвайки стентоподобно устройство "Куманечки", посочва БТВ.
"Ние сме вторият такъв случай в света, направен по този начин. При нас се използваха 2 устройства, перпендикулярно сложени едно към друго, за да се постигне желаният резултат и то в остър период", обяснява кърджалиецът д-р Станимир Сираков.
Екипът на доктор Сираков е получил поздравителен имейл от професор Шапо, който е първият извършил тази операция в света. Видеозаписът от самата операция на българския екип ще бъде използван на медицински конгреси.
„Много съм благодарна на доктор Сираков. Той ми обясни какви са процентите. Много малка част живеят нормален живот след време", сподели Яна Маринова, съпруга на Живко.
По думите на доктора шансовете са били 50 на 50.
За щастие Живко вече си е у дома. Движи се и говори нормално.
Живко и Янка имат две деца, за които завръщането на баща им у дома е най-хубавата новина.
На снимките:
Живко Маринов, снимка: БТВ
Д-р Станимир Сираков, снимка: Здравен портал
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/7/17 09:39

    Поздравления за младите и кадърни хора на България

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/7/17 09:55

    ПОКЛОН!Толкова е хубаво да се чуе такова нещо!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/7/17 10:09

    Браво, нека с такива неща да се прочуем...
    При тази липса на кадри, такъв специалист, просто чудо, божий дар...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/7/17 13:10

    Де да имахме и такива политици

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/7/17 13:15

    Dobri hora ima dobrinata shte viztirjestvuva. Vbg i sveta.dobrinite ni napraveni shte ni spasyat.ok!))

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/7/17 15:56

    Ето, това вече е нещо за възхищение и гордост. Да е жив и здрав доктора. Поздравления !

    ОтговорИзтриване
  7. Янева31/7/17 22:34

    Това което постига Д-р Сираков е с много,много труд и възпитание!Какъвто баща му,такъв и сина!Господ само здраве да дава на такива хора!

    ОтговорИзтриване
  8. Янева31/7/17 22:35

    Това което постига Д-р Сираков е с много,много труд и възпитание!Какъвто баща му,такъв и сина!Господ само здраве да дава на такива хора!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/8/17 14:25

    Браво! Поздравления! С пожелания младият доктор да постига все повече успехи.Няма по-приятно нещо от това човек да чува и да се радва на успехите на младите българи!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/8/17 15:53

    Лично ДОКТОР СИРАКОВ не го познавам,но помня думите,казани от него,преди ОПЕРАЦИЯ ЕМБОЛИЗАЦИЯ НА АНЕФРИЗМА В МОЗЪКА-1911 год.на жена ми/те са ми казани от жена ми след 7 часа упойка/д-р СИРАКОВ КАТО ВИДЯЛ ПО ЛИЧНА КАРТА КЪРДЖАЛИЙКА-туркиня,рекъл:"булче не се СТРАХУВАЙ ЩЕ УСПЕЕМ,НИЕ КЪРДЖАЛИЙЦИТЕ СМЕ ИЗДРЪЖЛИВИ ХОРА"!!!САМО УСПЕХИ ДОКТОР СИРАКОВ,жена ми е жива и здрава,вече седма година след смърттаСПАСЕНА ОТ ВАС В БОЛНИЦА Св.ИВАН РИЛСКИ в
    гр.София-нямам други възможности освен да ВИ кажа да сте ЖИВ И ЗДРАВ И МНООООГО ВИ БЛАГОДОРЯ!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.