72 часа колони от автомобили на „Маказа” - с това може да се запомни отминалия уикенд. Както и неминуемо настоящият, че и следващият…
„Аз на опашки в магазина не чакам, камо ли в колата на границата в тоя пек! Имаме прекрасни места за отмора. Ей ти язовирите, ей ти баирите, кой където иска”, изрича мъж на средна възраст докато приготвя скарата край беседка, разположена само на метри от рекичка по пътя към Джебел. На една от гредите на дървеното съоръжение виси табела - „Мястото е резервирано за 22 юли. Ловците”.
Така е в тази част на страната. Всичко е регламентирано, дори и по най-дивите места.
Групичката започва печенето на мръвките, а бирите се намират в елака на чешмата до дървената беседка. Всичко е измислено за комфорта на ползващите съоръжението. Мъжете са убедени, че не им трябва поход през „Маказа”, за да изкарат един чудесен уикенд.
Така разсъждават стотици родопчани. Отмората също е въпрос на вкус.
24rodopi.com
На снимката: Място за пикник близо до „нулата“ на язовир „Кърджали“
Четете по-късно по темата тук:
Жегата и градът
40 лева край басейна или по 20 за скара на баира
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/7/17 12:41

    Правилно!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/7/17 12:49

    Ето това е неделната отмора по булгаристански-жената до теб дате полива с маркуча, задължителната бира и фас в ръката и разбира се дебелия ланец на врата. Ииии...гел кефим, гел.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/7/17 15:26

    Само едно не разбирам аз в тази наша държава - "Защо едни Хорица са ни направили беседки, барбекюта, чешми, та даже и детски площадки в прекрасни закътан местенца сред девствената природа, а някакви НЕХРАНИМАЙКОВЦИ простия боклук не могат да си съберат и изхвърлят на правилното място?!?"

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.