Спас Байрев отново е играч на волейбония „Арда". Диагоналът подписа договор за 3 години с кърджалийския тим.
Той бе зарадван с положителна новина от арбитражната комисия към Българския олимпийски комитет, съобщава Тема спорт. Бившият диагонал на „Левски", „Арда" и националния ни отбор ще изтърпи една вместо две години наказание. Решението е взето на база предоставени доказателства от страна на волейболиста и негови направени самопризнания. 24-годишният играч е обжалвал спирането на правата му за срок от 2 години, каквато санкция му бе наложена от родната федерация по волейбол.
Байрев даде положителна проба за допинг в началото на годината. Той изгоря заради употреба на марихуана, като санкцията влезе в сила от 22 февруари. Тогава диагоналът бе тестван за забранени стимуланти след дербито между „Левски" и ЦСКА в "Арена Армеец". Оказа се, че волeйболистът, сочен по онова време за наследник на Владимир Николов в националния отбор, е пушил трева на купон. Той самият призна, че е допуснал глупава грешка, която променя цялата му кариера.
Байрев отказа да коментира решението на Арбитража към БОК и сподели единствено, че иска да се концентрира върху завръщането си в игра, без да вдига излишен шум около себе си. Решението означава, че той ще може отново да бъде професионален волейболист от 22 февруари 2018 година.
В случая обаче това не носи кой знае какви дивиденти за самия него. Причината е, че според настоящата наредба Байрев няма да може да бъде картотекиран за пролетния полусезон в НВЛ, тъй като срокът за подобни маневри изтича през януари. Така Спас ще може да играе единствено в турнира за Купата на България, ако той запази настоящия си формат и се провежда след края на първенството.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/7/17 01:38

    Добра новина за волейбола в Кърджали.Това момче заслужава да играе и да се развива,защото в него има голям потенциал,който той не е разкрил досега.Това е лично мое наблюдение и виждане.Той е един нешлифован талант,който може да стане уникален волейболист.Има място под слънцето за това талантливо момче...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/7/17 06:14

    Хахахахахя той много сериозно се взе,добре са го наредили.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.