Ротарианци влязоха в Белия кораб - сградата в центъра на Кърджали, в която са Общинска администрация и Областна администрация, и проведоха две срещи.
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна с дистрикт-гуверньора на Ротари за България Емил Коцев. На срещата присъстваха президентът на Ротари-Кърджали Бахар Палова и членове на Борда на клуба. Тема на разговора бяха съвместните прояви и партньорството между клуба и община Кърджали. Дистрикт-гуверньорът запозна кмета с приоритетите на Ротари за 2017 г. и подчерта, че местният клуб е сред лидерите на дистрикта.
„Между община Кърджали и Ротари има дългогодишна традиция на партньорство, реализирани са съвместни инициативи и проекти", каза инж.Азис. Той предложи  община Кърджали и Ротари да подписват за всеки нов мандат в клуба меморандум, в който да са записани няколко приоритетни идеи, които да се осъществят съвместно. Това ще ангажира и задължи страните да работят по-активно за реализиране на инициативите  в полза на обществото, подчерта кметът. Предстои създаване на работна група, която да формулира темите за меморандума.
Дистрикт гуверньорът на Ротари Емил Коцев прие предложението и каза че подобен документ ще се подпише за първи път  и че това ноу-хау може да се прилага в цялата страна.
По време на срещата бяха коментирани теми, по които може да се работи съвместно  - като превенция на детското здравеопазване, недостига на квалифицирана работна ръка  и актуализиране на учебните програми в професионалните гимназии, извършване на сондажи за питейна вода в населени места, отдалечени от основния водоизточник яз."Кърджали" и др.
„В лицето на общината имате един постоянен партньор за всички начинания в полза на кърджалийци", посочи инж.Азис. Той подари на госта албум на община Кърджали, показващ развитието на общината през последното столение. Емил Коцев от своя страна подари на кмета флага на Ротари и вратовръзка.

Съвместни проекти с Областна администрация

Областният управител Никола Чанев прие новия дистрикт-гуверньор на „Ротари-България" доц. Емил Коцев и представители на Ротари клуб – Кърджали, начело с новоизбрания президент Бахар Палова. Доц. Коцев запозна областния управител с приоритетите на организацията в национален мащаб и доброволческите инициативи, които развива по места, изтъквайки, че тази година слоганът им е „Ротари. Правим разликата!". Дистрикт-гуверньорът даде висока оценка на клубовете в Кърджали и Момчилград и разностранната им дейност в подкрепа на общественозначими каузи. Чанев подчерта, че следи работата на тукашния „Ротари клуб" и младежките му формирования „Ротаракт" и „Интер акт" и е впечатлен от активната им благотворителна дейност в хуманитарната, образователната и социалната сфера. По време на срещата бе обсъдено евентуално бъдещо партньорство между ротарианците от Кърджали и областна администрация, реализация на съвместни проекти, международни контакти  и др. Дискутирани бяха теми, свързани с икономическото развитие на региона, трансграничното сътрудничество, потенциала на туризма и т.н. Представителите на Клуба и областния управител изразиха готовност да обединят усилията си за популяризиране на Кърджали като дестинация с добър инвестиционен профил, привлекателна за бизнес и туризъм. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/7/17 18:27

    Сега вече е ясно кой стпи зад Ангелкова! Масоните!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/7/17 20:17

    Общински съвет-3 ли да разбираме??Най-накрая ще докарат питейната вода на Кьосево.Тази г-жа колко пъти беше от общ-съв 1 не и се отдаде,от индувидиални мечти,сега може да се получат нещата

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/7/17 20:33

    Бахар Палова най обича да дава наставления на младежите от ДПС . Ама ви е любимка на редакцията и няма да пуснете коментара ми

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/8/17 09:10

    Истински общественици - пенсионери.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/8/17 10:33

    Poradi shto anglekova q beshe srma da se kandidatira za deputat ot kyrdjali, a ot sofiq - ne?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.