Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис се срещна днес с вр.и.д. директор на Бюрото по труда в Кърджали Метин Хафъз Салим. Една от темите на разговора беше инициативата на инж.Азис за справяне с безработицата в общината – „Ден на отворените врати за безработни в Кърджали", която той обяви в последното лайв-включване във Фейсбук „Ти и Кметът". По време на срещата беше постигната договорка Община Кърджали да изпрати писмо до Бюрото по труда, в което да се уточнят специалностите, отговарящи на изискванията за заемане на различни длъжности в администрацията. Безработни със съответните специалности, регистрирани в бюрото и проявяващи интерес към работата в администрацията, ще имат възможност да се запознаят със спецификата на работния процес в различни общински отдели. Инициативата ще стартира до десетина дни с „Ден на отворените врати в община Кърджали".
След това подобни посещения ще се организират в местни производствени предприятия. Община Кърджали ще бъде първата институция, която предприема активни действия за намаляване на безработицата.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/7/17 18:22

    Проблема не е там Кмете,и ти го знаеш много добре.Проблема е в образованието.На фирмите им трябват добре подготвени кадри,а от училищата не излазят такива.Другото е кьор фишеци!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/7/17 19:37

    Хасан пак ги сложи в джоба си!Ще направи среща с нежелаещи да работят роми.За инфо вдясно на статията.Само обяви на фирми които търсят работници.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/7/17 09:51

    Shofori.zashto sa.vse pensii i stari kide sa mladite ili.za tyah ne davate da sa v firmite vi.-vzemete mladeji na rabota kato profesionalni shofyori.a ne da byagat vcujbina.a tuk vse vizrasni shofyori.sis vrizki.nestava taka.mladiya nyamali semeystvo dete.samo vie li shte yadete.

    A tuk da yadat za

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/7/17 15:27

    хей, хора мно ви моляобьрнете Внимание и в Кирковска община, има хора по15 години ,кьдето се подписват, а всьщото време работа не им намират???

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.