Делегатите на 4 от 9 изселнически федерации напуснаха конгреса на Конфедерацията на Турците от Балканите и Румелия (BRTK) в знак на протест срещу налагането на политическо лице от България за лидер на неправителствена организация в Турция, предаде кореспондент на 24rodopi.com от Бурса.
Форумът преизбра за председател Зюрфеттин Хаджъоглу, който с другото си име е член на националното ръководство на извънпарламентарната партия ДОСТ в България. Хаджъоглу е най-верният човек на Лютви Местан в Турция.
Преди гласуването в конферентната зала на Културния център „Баръш Манчо“ в Бурса, сочените за кандидати за поста председател на BRTK изненадващо се отказаха от състезанието. Така Хаджъоглу остана единственият кандидат. В знак на протест срещу създалата се ситуация делегатите от 4 федерации не гласуваха и напуснаха  залата.
В BRTK членуват общо 9 федерации на изселнически дружества. Сред напусналите залата е и лидерът на най-голямата изселническа организация, която има реална членска маса, „Балгьоч“ – доц. д-р Юксел Йозкан.
Освен, че наричат Хаджиоглу „парашутист“, напусналите са на мнение, че изселническата конфедерация не трябва да е политически зависима. Коментирано беше и скандалното събрание в кърджалийско село, на което Зюрфеттин Хаджъоглу заяви, че бил против както „Сарая в София“, така и „срещу Сарая в Турция“. След като в медиите се появи запис на речта му, Хаджъоглу заяви, че срещу него се води кампания и той не визирал Ердоган, а „Сарая в Пенсилвания“, визирайки духовника Фетхуллах Гюлен.
24rodopi.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/7/17 19:28

    Pak li vırnaha Mestan ot kapı kule ,,,,,Hahaha İnatla s....n göt acımaz.....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/7/17 19:37

    BASTA на дост-тост който помогна на фашистите да се завърнат в управлението на Европейска БЪЛГАРИЯ.....истината е в ДПС и политикът с топки Даган ефенди....националните предатели и мекерета никой и никаде не ги обича

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/7/17 19:47

    ЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ бе !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/7/17 22:38

    Смешник, какво друго да очаквате от ДОСТ???

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/7/17 23:06

    Tozi se opita da se pokaje kato "mafiotce" demek reketyor.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/7/17 11:17

    Продадоха ни на националистите, сега да се самоунищожат. Такива са молитвите ни

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/7/17 11:36

    Конфедерацията на Турците от Балканите и Румелия (BRTK),не трябва да е конфедерация на определена политическа партия.Поздравявам напусналите залата, правилна постъпка.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.