0,4 на сто от учениците в Кърджалийско напускат школата в региона и не продължават своето образование. Това са данните на Регионалното управление по образование.
Както вече 24rodopi.com вече писа, 55 ученици са напуснали школата в област Кърджали след натрупани отсъствия само през отминалата учебна година. 13 пък не са успели да завършат поради семейни и социални причини, а двама-заради слаб успех. Това е равносметката след края на годината в училищата в Кърджалийско.
14 797 деца са влезли в класните стаи на 15 септември м.г., като техният брой е с 329 по-малко в сравнение с предходната година. Тенденцията за намаляване броят на учениците продължава.
Според РУО в региона е нормално да има сливане на паралелки заради недостиг на ученици, особено по селата. Очаква се учебната година да стартира без закриване на школа.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/8/17 21:55

    То пък едни ученици!Много сте се закъхарили за тях.Да не мислите,че са свестни тези напуснали?По-добре,че сами са напуснали,а не се налага да се търпят,че е учители и РУО само за тези боклуци мислят.А добрите деца,които заради такива страдат?И не ми излизайте с номера,че напусналите ученици са социално слаби.ТОВА Е ЛЪЖА!Повечето от тях са просто хаймани,които знаят,че всичко се разминава безнаказано.Повечето са безотговорни,агресивни,за неграмотност пък изобщо не ми се говори.Голяма работа,напуснали.Ами да напускат.Нека учат само тези,които наистина искат да учат.Които имат отговорни родители,грижещи се за децата си,заинтересовани за бъдещето им.Защо пък всички трябва да са еднакви,всички с образование? Ето,живота сам нарежда нещата..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.