„Излизаме, за да бием!”, казва Ахмед Осман и поглежда към терена на стадион „Дружба”. Това е момчето, което израсна в „Арда”, отбелязвайки над 100 гола. Част е от тима още от детските си години. Юношеството му мина на стадиона в парк „Простор” и не само. Възмъжа в тима от Кърджали и вече дори слага на ръката си капитанската лента. Една кариера, преминала ведно с всички перипетии съпътствали клуба през последните двадесет години. Клуб, който бе принуден да домакинства по селата, а само след дни ще се завърне в своя дом.
Срещаме се с №10 в тима от Кърджали, само минути преди една от последните тренировки преди „Арда” да стъпи на терена на стадион „Дружба” в мача, в който ще бъде представен състава пред феновете.
Ахмед сякаш се притеснява да говори, но погледът му е вперен в терена. Изреченията са кратки, но в тях преобладават „трябва” и „победа”.

Кой е най-тежкият ти момент във футбола?
-Когато бях в Димитровград за няколко месеца. Тук се чувствам по-добре. От дете съм в „Арда”. Не помня дори колко гола съм вкарал. Над сто са. Тежко беше и когато нямаше отбор, когато изпаднахме. Играхме по селата. Идваха само роднини да ни гледат. Друго е да играеш у дома. Когато стадионът се напълни с мача срещу „Ботев”-Пловдив, тогава беше истинско удоволствие да играем.

Как се чувстваш в буквално преобразения тим?
-Много добре, и аз, и останалите момчета. Всичко е много професионално, на много високо ниво. Ръководството се е погрижило за всичко, а от нас се искаме само да играем футбол и да печелим.

Какво ви казва Елин Топузаков в съблекалнята?
-Много неща, но най-важното е: Излизате и побеждавате. Стилът ни на игра се промени. Играем далеч по-нападателен и атрактивен футбол.

Какви са целите пред тима?
-Влизане в „Б” група. Тръгваме напред и няма крачка назад.

Първият мач е срещу „Свиленград”. Познавате ги добре, но кои ще са най-сериозните противници по пътя към първото място?
-Всички ще скачат много сериозно срещу нас, защото вече казахме какви са ни амбициите и очаквам здрави битки  във всеки мач. Ние обаче не се притесняваме. Излизаме, единствено и само за победа и трябва да печелим.

Какво искаш да кажеш на феновете преди официалното представяне на отбора?
-Подкрепяйте ни, а ние ще мачкаме!

На снимките: Ахмед Осман
Видео: Моменти от последната контрола на „Арда“ – победа с 3:1 над „Евроколеж“. Два от головете вкара Ахмед Осман, във видеото – второто му попадение

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/8/17 08:26

    Браво бе Амет, голям си!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/8/17 12:56

    djeilan koi nomer se igrai

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/8/17 13:24

    Сделката за подобряване на стадиона беше за милиони което е висока от пазарната цена и други фирми ако бяха допуснати щеше да се извърши подновяването на по ниска цена и можеше да се отделят и бая пари за кебабчета и бири и дори за пуканки с които на всеки мач фк арда можеше да почерпи всеки зрител решил да дойде да подкрепи отбора.Амет ако няма почерпка ядене пиене и бедава вход няма да идваме на мача ние не сме милионери като децата на фирмите близки до общината..да ви подкрепят семействата на уж бизнесмените покрай Арда.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/8/17 16:48

    Само хубави неща се казват за Топузаков,Бръмбаров да иде на курс при него.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.