22-ма ученици от общинските училища в Кърджали – 9 момичета и 13 момчета до 8 клас, се завърнаха от традиционния скаутски лагер в Истанбул. 
За десета поредна година млади хора от Кърджали летуват в космополитния град в продължение на една седмица благодарение и със съдействието на кмета на общината инж. Хасан Азис.
В продължение на 6 дни младите скаути са участвали в обучителните програми, провеждани при полеви условия, които включват ориентиране, туризъм, озеленяване, плуване, гребане, стрелба с лък, яздене на кон и много др. Престоят включваше и ежедневна културна и развлекателна програма.
За активното си участие от проведените мероприятия и състезания, кърджалийските скаути получават точки, като сборът им позволява два дни посещение на историческите забележителности в космополитния град, събрал историята на няколко империи – Византийската, Римската, Латинската и Османската, разказа ръководителят на групата Ани Димитрова. По думите й младите скаути са останали особено впечатлени от посещенията си в Султанахмет (Синята Джамия), Сюлеймание, Йеребетан сарнъджъ, Чемберли таш, храма Света София, Парк Миниатюрк, Капалъ Чаршъ, пътуване с корабче на Босфора, преминаване през 3-те моста над Босфора, разходка из паркове, улиците и магазините на Истанбул.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.