Турската полиция разпространи видео и снимки от акцията срещу голяма наркобанда, за която работели и две българки.
Както вече 24rodopi.com писа, 2 българки са арестувани в Турция при спецоперация за разбиване на голяма нарко банда, която пренасяла хероин за Западна Европа по така нар. „Балкански лъч на дрогата“. Акцията е проведена в истанбулския квартал „Фатих“ и в градовете Силиври, Текирдаг и Чорлу. Конфискуваният хероин е на стойност 2,5 милиона долара. Операцията е съвместна на турските и български спецслужби.
Задържаните Д. Н. И, 36-годишна, и В. Д. В., на 21 години, казали пред разследващите, че са станали куриери на наркомафията заради нужда за пари. При всяко преминаване на границата с автомобил, в който били скрити наркотици, те получавали по 1000 евро.
„Сигналът бил подаден на 28 юли. Последвала е активна кореспонденция с българските власти и се пристъпило към преследване, подслушване на телефони и обиски в домовете и работните места на криминалните лица. В тайник под седалките на автомобил били открити  44 кг хероин. При обиските са иззети още 9 кг от силния канабис „скънк“,  един пистолет и 73 патрона“, поясниха за 24rodopi.com истанбулски криминални репортери.
Турските спецполицаи получили ценна информация от българските си колеги, акцията се провела при отлична координация, посочили от вътрешното министерство в Анкара.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Питона3/8/17 09:56

    1000 евра плюс екстри ,/задна прашка/

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/8/17 11:36

    ТОЛКОВА ЛИ Е ЛЕСНО ДА ТРОВИШ ДЕЦА И МЛАДЕЖИ???

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/8/17 13:30

    въйй какво ги чака тея из турските затвори ....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/8/17 13:55

    Като ги гледам тия кучки нямат нужда от пари а от нещо друго.Никакви условни и гаранции само затвор.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/8/17 14:00

    Вчера направих коментар по същата тема толкова ли беше ценичен, че не го одобрихте

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/8/17 14:37

    БЪЛГАРКИ?! НИКОЯ БЪЛГАРКА НЯМА ДА СЕ ЗАТЪРЧИ КЪМ ТУРЦИЯ...ТУРКИНИ СА...ЗОРЛЕМ НЕ ПРАВЕТЕ ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/8/17 22:05

    В Турския печат е формулиран е като ,, две български гражданки'' българския печат превежда като две българки но с инициали, пазим наркомулетата.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/8/17 02:24

    eeeeeeeeeee golyama rabota ce ne sa....Eyvallah Polis

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/8/17 06:45

    kakvi turkini be chisti pomakinki

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.