Общо 2 577 лева бяха събрани на благотворителния футболен турнир, организиран от  Общинския съвет на Младежко ДПС-Кърджали  за лечението на 32-годишният Ердоан Хасан, който се бори с тежко злокачествено заболяване. Във футболния турнир, който се проведе на игрището на парк ‚Арпезос Север“, се включиха общо 14 отбора от областта. Всички състави дариха по 100 лева за благотворителната кауза. С лични дарения в инициативата се включиха и много футболисти, политици, бизнесмени и граждани.
След 6-часа оспорвана игра първенец в турнира стана отборът на „Балканстрой Инженеринг” с капитан Сюлейман Шефкед. Във финалната среща футболистите на „Балканстрой Инженеринг” победиха трудно с 2:1 отбора на „Шумните съседи“ от Кърджали с капитан Христо Николов. Точни за „Балканстрой Инженеринг“ бяха Илхан Али (Джугу) и Росен Пенков, а голът за „Шумните съседи“ реализира Даян Карев. На полуфинала отборът на „Балканстрой Инженеринг” надигра с 5:2  тима на кърджалийското село Повет, а „Шумните съседи“ победиха с 2:1 Младежко ДПС-Кърджали. За най добър футболист на турнира бе определен 18-годишният Халим Реджеб, а голмайстор стана Месут Мехмед (15 гола), и двамата от тима на „Балканстрой Инженеринг“. За най-добър вратар бе определен Анатоли Кирилов от отбора на „Шумните съседи“.
Двубоите бяха наблюдавани от зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж Хасан Азис, общинският лидер на ДПС и зам.-кмет на община Кърджали Мюмюн Али, областният лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам.
„Кърджали дава един добър пример за подкрепа на хора, които имат воля и носят в себе си духа на победата. Идеята ни бе с тази благотворителна инициатива да предадем нашето послание за победа. Ердоан да победи болестта. Ние всички вярваме, че той ще успее. Нека нашата сила му помогне да преодолее тази болест“, заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж Хасан Азис.
Съдии на благотворителния турнир бяха дългогодишният рефер Владимир Годуманов и настоящите съдии Иван Бараков и Виден Георгиев. Те спомогнаха турнирът да премине в приятелски и спортменски дух.
От името на Младежко ДПС общинския лидер на Младежко ДПС в Кърджали Ахмед Моллахасан благодари на всички отбори, участвали в благотворителната инициатива. „Това е знак, че в трудни моменти всички кърджалийци се обединяват в името на доброто и надеждата“ , заяви Ахмед Моллахасан. Той изказва искрените си благодарности и на съдиите на ОС на БФС в Кърджали, както и на фирмите ЕТ „Хюхютах“ и ЕТ „Роси Овчарова“, които осигуриха минерална вода и безалкохолни напитки за отборите.
В турнира участваха отборите на „Балканстрой Инженеринг“, Младежко ДПС-Кърджали, „Шумните съседи“ (Кърджали), „Габрово“ (Кърджали), „Арда 1924“ (Кърджали), „Енчец“ (Кърджали), „Вардар“ (Млечино), Младежко ДПС-Джебел, „Черноочене“, „Повет“ (Кърджали), „Докторите“ (Кърджали), „Караман“, „Теклас“. „Юес-инженеринг“.
Гюнер Шюкри

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/8/17 20:02

    Браво младежи!. Allah sizden razı olsun!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/8/17 20:48

    Бравос
    но близките на лицето нека заповядат в офисите на ДОСТ и ще му помогнем да се лекува безплатно в Чужбина

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.