След 28 години отсъствие хирургът-специалист Фикрет Садула, познат на ардинци още като д-р Соколов, се завърна в Многопрофилната болница за активно лечение в града. От началото на август той вече споделя своя дългогодишен опит в полза на съгражданите си от града под Белите брези.
„Дойдох тук, за да бъда в полза на хората от района. Обичам Ардино. Винаги съм бил носталгично настроен към родния си край. Възстанових и къщата си в Ябълковец. Тук е красиво и спокойно място, а природата наоколо е неописуема“, казва хирургът Фикрет Садула. Той е роден през 1952 г. в кърджалийското село Островец. Завършил е Висшия медицински институт (ВМИ) в Пловдив. Специализирал е клинична ординатура по хирургия във ВМИ. В периода от 1978 до 1982 г. работи като завеждащ лекар в здравната служба в кърджалийското село Широко поле. През 1985 г. е назначен за хирург в Районната болница в Ардино. През 1989 г. се изселва в турския град Измир. Там завършва втора специалност „Урология“ в Университета „Еге“.
В продължение на 27 години работи като хирург и уролог в различни области на южната ни съседка - Измир, Тунджели, Орхангази, Муданя с непрекъснато надграждане и самоусъвършенстване в елитни университети по хирургични и урологични болести“. След пенсионирането си се завръща в България. Женен, има две дъщери и един син. Радва се на една внучка.
Управителят на болницата в Ардино д-р Гюнер Осман сподели, че уменията и дългогодишният опит на д-р Фикрет Садула ще бъдат изключително полезни, както за жителите на общината, така и за жителите на цялата област. „Той ще бъде много полезен и на колегите си хирурзи, които има много какво да научат от него“, заяви д-р Осман.
Гюнер ШЮКРИ

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/8/17 18:53

    Da,pomnya go ot vremeto kogato raboteshe v Shiroko pole.Sposoben i otdaden na rabotata si.Hvala mu za tova che milee za dobruvaneto na horata.Zhelayu mu uspeh.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/8/17 21:13

    bravo doktore bivs negov patsient ot gimnaziyata v Ardino nyamam dumi za tozi covek prosto toy e roden za doktor da si jiv i zdrav oste mnogo godini i nay vajnoto Ardintsi da otsenyat tozi spetsiyalist i hubav covek Poklon Doktore ot Angliya

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/8/17 01:59

    Добре дошъл другарю Соколов. Всеки те помни като Соколов ще се радваме ако приемеш пак обратно същото име защото народа така те помни

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/8/17 01:59

    Добре дошъл другарю Соколов. Всеки те помни като Соколов ще се радваме ако приемеш пак обратно същото име защото народа така те помни

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.