Най-големият Национален турнир по плажен волейбол стартира утре на кортовете в „Арпезос". В Кърджали се очаква да пристигнат волейболни светила от цяла България.
Надпреварата продължава до неделя, когато ще се състоят полуфиналите и финалите. Схемата, по която ще се играят мачовете, е 12 мъжки и 8 женски отбора.
Интересът към състезанието е изключително голям, а кандидатите за участие при мъжките двойки са много. До момента са определени 10-те отбора-участници, а останалите 8, които са се записали, ще играят в квалификации за две места, за да допълнят схемата, сподели за медиите Милко Багдасаров, председател на комисия Плажен волейбол към БФВ.
По думите му със Уайлд кард (покана по желание на организаторите) в основната схема без квалификации ще участват двете наши юношески двойки. Едната е Иван Замфиров и Владимир Лукаревский, които се класираха на първо място за купа „Емона" и станаха четвърти на Балканите тази седмица. Втората двойка е Симеон Топузлиев и Светослав Иванов. Те заеха второ място при юношите и ще представляват България като национална двойка до 18 години в предстоящи първенства.
Турнирът започва с квалификационни мачове за последните два отбора от основната схема. Вечерта от 19 часа ще се проведе техническата конференция. На нея ще се определи реда на участие на двойките. Интересен факт е, че при мъжете няма определен водач на основната схема, понеже има две двойки с равен брой точки от досегашните си представяния. Според организаторите това се случва изключително рядко. Двойките с равни резултати са: Николай Колев/Димитър Калчев и Невен Нешев/Делчо Раев. Това налага да се хвърли жребий, за да се определи кой отбор ще бъде първи, освен жребия при останалите в схемата. Прави впечатление и завръщането в плажния волейбол на един от най-добре представящите се български плажни волейболисти, националът от Варна Мирослав Градинаров.
„Това е Голямата седмица на плажния волейбол в България и тя ще е точно в Кърджали. Мога да кажа, че тя започва с нещо уникално. Да напомня, че на Балканиадата в Скопие, в един много решаващ момент, когато България подписа с Македония договора за двустранно сътрудничество, в центъра на Скопие се чу българския химн и се развя българския трикольор със завоюването на Балканската купа именно от двойката, в която участва и кърджалиеца Димитър Калчев. В турнира участват най-добрите волейболисти от цялата страна. Отново очакваме много емоционални двойки, освен от Кърджали, още от София, Варна, Пловдив. Нивото на турнира е много високо. Очаквам двойките да предизвикат фурор сред кърджалийската публика", каза още Милко Багдасаров.
Входът на комплекс „Арпезос" е отворен за всички желаещи да станат част от събитието. Кортът е добре подготвен и очаква състезателите. Кметът инж. Хасан Азис също ще връчи неговата купа като основен спомоществувател на турнира.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.